Newsflash

Regulamentul electoral al Colegiului Farmaciştilor din România

de Alexandru NEAGU - oct. 24 2011
Regulamentul electoral al Colegiului Farmaciştilor din România
   În Monitorul Oficial nr. 693 din 30 septembrie 2011, a fost publicată Decizia Colegiului Farmaciştilor din România nr. 3 din 19.09.2011 privind aprobarea Regulamentului electoral al Colegiului Farmaciştilor din România.
   Decizia privind organizarea alegerilor şi perioada organizării alegerilor la nivelul Colegiului Farmaciştilor din România, atât la nivel naţional, cât şi la nivel teritorial, se stabileşte şi este comunicată structurilor teritoriale prin decizia Biroului executiv al Consiliului naţional al Colegiului Farmaciştilor din România. Birourile consiliilor colegiilor teritoriale fixează în perioada respectivă datele exacte pentru organizarea alegerilor, astfel încât un eventual al doilea tur de scrutin şi atribuirea mandatelor să se încadreze în perioada de desfăşurare a alegerilor la nivel central.
   Membrii consiliului colegiului teritorial, reprezentanţii în Adunarea generală naţională a Colegiului Farmaciştilor din România, membrii comisiei de disciplină, inclusiv cei ai Comisiei superioare de disciplină, precum şi membrii comisiei de cenzori sunt aleşi prin vot direct, secret şi liber exprimat.
   Dreptul de vot, precum şi dreptul de a fi ales în organele de conducere le au numai farmaciştii membri ai Colegiului Farmaciştilor din România, aceste drepturi electorale putându-se exercita numai în cadrul colegiului la care este înregistrat farmacistul. Aceleiaşi persoane i se permite să candideze atât pe lista membrilor consiliului colegiului teritorial, cât şi pe cea a reprezentanţilor în Adunarea generală naţională a Colegiului Farmaciştilor din România, dar nu va putea candida concomitent şi pentru mandatul de membru în comisia de cenzori.
   Calităţile de membru al comisiei de disciplină, respectiv al Comisiei superioare de disciplină sunt incompatibile cu orice altă funcţie din cadrul Colegiului Farmaciştilor din România, atât la nivel naţional, cât şi teritorial.
   Pentru buna desfăşurare a alegerilor se vor organiza comisii electorale teritoriale de către consiliile colegiilor teritoriale, respectiv o comisie electorală centrală organizată de Biroul executiv al Consiliului naţional al Colegiului Farmaciştilor din România şi aprobată de Consiliul naţional al Colegiului Farmaciştilor din România, membrii acestor comisii neputând candida la posturile elective din cadrul Colegiului Farmaciştilor din România în legislatura pentru care se organizează alegerile, drept pentru care vor formula o declaraţie scrisă că renunţă la a candida pentru o funcţie electivă în legislatura pentru care se organizează respectivele alegeri.
   La propunerea Biroului executiv, consiliul colegiului teritorial aprobă în mod individual, în funcţie de numărul membrilor colegiului, Comisia electorală, formată din trei-şapte membri de la nivelul colegiului, fixează şi data primei întruniri a acestei comisii, dată care trebuie să fie cu cel puţin 15 zile calendaristice înaintea datei alegerilor. În termen de trei zile de la data constituirii sale, comisia electorală, prin preşedinte, va comunica Comisiei electorale centrale componenţa comisiei, funcţiile deţinute în cadrul comisiei de fiecare membru, adresa sediului unde îşi desfăşoară activitatea, numerele de telefon şi de fax şi, după caz, adresele de e-mail. Comisia electorală va funcţiona la sediul colegiului teritorial. Preşedintele comisiei conduce şedinţele şi activitatea comisiei electorale şi este singurul abilitat să facă publice datele şi informaţiile ce decurg din activitatea comisiilor electorale.
   Candidaturile se vor înregistra la secretariatul colegiului teritorial, conform calendarului electoral aprobat de consiliul colegiului teritorial. Termenul de depunere a candidaturilor expiră cu 15 zile înaintea datei stabilite pentru organizarea alegerilor.
   Listele finale cu candidaturi, în ordinea depunerii candidaturilor, conţinând şi informaţii privind data, locul şi programul de desfăşurare al alegerilor, vor fi afişate, prin grija comisiei electorale teritoriale, la sediul acesteia, precum şi în alte locuri stabilite de biroul executiv al colegiului teritorial sau de Comisia electorală centrală, precum şi pe site-ul colegiului teritorial.
   Data, locul şi programul de desfăşurare ale votării vor fi comunicate, cu cel puţin cinci zile înaintea votării, prin afişare la sediul colegiului, prin publicare pe site-ul propriu al colegiului teritorial şi într-un ziar teritorial, precum şi în alte locuri ori prin alte modalităţi stabilite de consiliul teritorial sau de către Comisia electorală centrală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe