Newsflash

Președinte român la ENC

de Roxana HAINAGIU - mar. 30 2018
Președinte român la ENC
    Noul președinte ales al Consiliului european al asistenților medicali (ENC) este Mircea Timofte (foto), președintele OAMGMAMR. ENC este o asociație a autorităților competente și a organismelor de reglementare pentru profesia de asistent medical. Obiectivul său principal este protejarea cetățenilor europeni prin asigurarea excelenței în competențele și practica îngrijirii medicale, standardelor profesionale, educației și formării continue și codurilor de conduită. La data de 12 martie, la București, a avut loc o întâlnire a Adunării Generale a ENC, pe ordinea de zi a evenimentului fiind alegerea noii conduceri a organizației europene.

    Conform votului, din conducerea executivă a organizației vor mai face parte: Patrick Chamboredon, noul președinte al Ordinului asistenților medicali din Franța în calitate de vicepreședinte; Mario Gasic, președintele executiv al Consiliului asistenților medicali din Croația în calitate de secretar general; Lampros Bizas, trezorier al Ordinului asistenților medicali din Grecia în calitate de trezorier.

    În discursul său de acceptare, președintele OAMGMAMR a ținut să mulțumească pentru încrederea acordată și pentru privilegiul de a reprezenta ENC pe plan european și internațional în următorii patru ani. „Voi folosi acest mandat pentru a continua realizările predecesorului meu și pentru a extinde vizibilitatea și influența ENC la nivelul Uniunii Europene, astfel încât să sprijinim profesia asistentului medical în beneficiul îngrijirilor de sănătate și al populațiilor noastre”, a declarat Mircea Timofte.

    Totodată, acesta a făcut un apel la acțiune și la o implicare reală din partea tuturor membrilor organizației pentru punerea în aplicare a obiectivelor acesteia: „Puterea ENC nu stă în președinte și nici în conducerea executivă, ci în munca noastră, împreună. Aș dori să avem o mai bună comunicare internă, fie că este vorba despre schimb de informații și expertiză, despre dezvoltarea de noi inițiative pentru profesie, despre abordarea de noi oportunități de cercetare sau despre a decide împreună cea mai bună poziționare față de subiecte importante privind profesia, aflate pe agenda europeană și internațională”, a mai declarat Mircea Timofte.

    În acest context, noul președinte a lansat în dezbatere un proiect privind „Planul strategic al ENC pentru perioada 2018–2022”. Documentul conține patru direcții strategice (leadership și reformă managerială, sustenabilitate financiară, comunicare și vizibilitate și impact internațional), cu obiective și acțiuni specifice pentru fiecare direcție, care vor ghida mandatul noii conduceri executive în punerea în aplicare a viziunii și misiunii ENC.

    Nu în ultimul rând, Mircea Timofte a mulțumit fostei președinte ENC, Dragica Simunec (Croația), pentru devotamentul arătat în promovarea intereselor ENC, prilej cu care i-a acordat și o plachetă de onoare purtând logoul organizației europene.

    Pe ordinea de zi a ședinței de lucru s-au mai discutat: finalizarea definiției actului de asistență medicală și adoptarea formei finale a documentului (definiția, dezvoltată cu sprijinul RCSI, va fi promovată atât în plan european, cât și național) și continuarea discuțiilor privind actualizarea codului de etică și de conduită al asistentului medical, planificat a fi adoptat de ENC în acest an.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe