Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE

Practica profesiei

Viața Medicală
Mircea TIMOFTE vineri, 6 iulie 2018
    Ca în fiecare an, organizarea Conferinței naționale a OAMGMAMR poartă, pe lângă o responsabilitate majoră, și o semnificație foarte puternică pentru profesia și pentru organizația noastră. De la an la an ne propunem să construim, prin intermediul acestei conferințe, o oportunitate de a evidenția contribuția esențială a profesioniștilor noștri la dezvoltarea profesiei, la cercetare privind identificarea celor mai bune practici privind menținerea sănătății și furnizarea unei asistențe medicale de calitate, dar și de a încuraja creativitatea și schimbul de experiențe între profesioniști.
    Cea de-a 15-a conferință din acest an va avea ca temă îngrijirile de sănătate, de la practică la cercetare, o temă care nu a fost aleasă întâmplător. Ne-am dorit, mai mult ca oricând, să încurajăm diseminarea informațiilor din practica profesiei cu scopul de a trezi interesul colegilor și al participanților spre cercetare și explorare a noi subiecte de interes, de a permite asistenților medicali să înțeleagă baza filosofică a tuturor valențelor rolului lor în sistemele de sănătate – fie că este vorba despre promovarea sănătății, prevenirea îmbolnăvirilor sau a traumelor, tratamentul acut sau cronic – și identificarea efectelor pe care le au asupra sănătății determinanții sociali, cum ar fi: salubritatea, alimentația corectă, locuințele decente, condițiile bune la locul de muncă, educația, egalitatea și un mediu curat.
    Abordarea unei astfel de teme este o provocare și va impune reflecții reale atât asupra dezvoltării adevăratului potențial al profesiei și al profesioniștilor noștri, cât și asupra oportunității privind asumarea de către asistentul medical a rolului de lider în sistemul de sănătate, ca promotor în susținerea unei abordări centrate pe persoană a îngrijirilor medicale și influențarea politicilor de sănătate.
    Cu convingerea că această conferință reprezintă o oportunitate pentru profesie și pentru profesioniști de a crește calitatea actului medical și siguranța îngrijirilor medicale, vă invit să acceptați această provocare profesională și, împreună, în cadrul ediției din acest an a Conferinței naționale a OAMGMAMR, să descoperim întregul potențial al profesiei noastre, să abordăm subiecte cu care ne confruntăm curent în exercitarea profesiei, să identificăm cele mai eficiente soluții în îndeplinirea atribuțiilor noastre profesionale și, de ce nu, să identificăm viitoare teme de cercetare pentru dezvoltarea profesiei de asistent medical.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.