Newsflash

Plata în libertate

de Andreea NICULAE - iul. 15 2016
Plata în libertate
 Bărbat, 48 de ani, bolnav de TBC și diabet, cu toate complicațiile lui: „Vă rog să-mi faceți ceva să nu mă mai doară. Nu merg la spital, am ieșit de curând din pușcărie după 25 de ani. Vreau să mor acasă. Cât credeți că mai trăiesc?“. Deschid ochii mari și nu pot să mă abțin: „25 de ani? Pentru ce?“. „Pentru crimă“, îmi răspunde. „L-am omorât pe generalul X“. Din nou, nu pot să tac și-i zic: „Ăsta nu rămâne nepedepsit. Vedeți dumneavoastră… bolile astea…“. „Da, domnișoară, așa este. Nu în pușcărie am plătit 25 de ani. Abia asta e plata. Bolnav în libertate! Faceți-mi ceva să nu mai doară și rămân acasă.“
În tot timpul ăsta s-a uitat fix în ochii mei, cu niște ochi mari, albaștri, cu o sclipire specifică omului nebun, însă nu mi-a fost teamă nicio secundă. Am avut doar un oribil sentiment de milă. Acela care te încarcă cu toate dramele altora și-ți lasă un gust amar pentru multă vreme.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe