Newsflash

(P) Pastila de biotehnologie by Amgen: Viitorul terapiilor biologice

de - feb. 23 2018
(P) Pastila de biotehnologie by Amgen: Viitorul terapiilor biologice

Biotehnologia este un domeniu relativ nou, cu un potențial enorm de stimulare a progresului medical. Acest progres se datorează în mare măsură pașilor importanți din domeniul medicinii personalizate, care își propune să asigure pacienților tratamentele cele mai potrivite în funcție de boala specifică de care suferă, de structura lor genetică și de alte caracteristici clinice.

O nouă disciplină, farmacogenomica, urmărește să determine modul în care profilul genetic al unui pacient afectează răspunsurile acestuia la anumite medicamente. Scopul este de a elabora teste care să determine profilurile genetice în cazul cărora un anumit medicament poate avea acțiunea cea mai eficace.

De asemenea, biotehnologia a revoluționat diagnosticarea bolilor provocate de anumiți factori genetici. Testele noi pot depista modificările secvenței ADN a genelor asociate riscului de îmbolnăvire și pot determina probabilitatea ca un pacient să aibă o anumită boală.

Tratamente revoluționare:
Terapia genică – implică introducerea genelor în celulele pacienților pentru a înlocui genele deficitare cu gene noi, funcționale.
Celulele stem – sunt celule nespecializate care se pot transforma în diferite tipuri de celule funcționale. Acestea pot fi cultivate în laborator și orientate spre obținerea tipului de celulă dorit, apoi implantate pacienților pe cale chirurgicală, cu scopul de a înlocui un țesut bolnav cu unul sănătos.
Nanomedicina – își propune să manipuleze moleculele și structurile la scară atomică.
Sistemele noi de administrare a medicamentelor – includ particule microscopice numite microsfere, prevăzute cu orificii a căror dimensiune permite eliberarea medicamentului la nivelul țintei.

 

Companiile farmaceutice inovatoare continuă să conceapă medicamente care să răspundă unor nevoi importante nesatisfăcute până în prezent, iar viitoarele inovații din biotehnologie vor aduce soluții noi care să ajute milioane de oameni din întreaga lume.

 

RO-NP-BBA-0316-126546

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe