Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Neîncrederea țăranilor

     Într-o circumscripție de munte, vaccinarea și revaccinarea antivariolică erau dificil de realizat și de verificat, din cauza habitatului risipit și a unor practici ale populației rurale, care, mărturisea medicul, anulează efectul vaccinării: „Mulți dintre cei revaccinați își șterg brațul îndată ce vaccinatorul le întoarce spatele; la cei mici, la vaccinați, aceasta se face la mame, mătușe etc., spre a scăpa de indispoziția copiilor inoculați“ (Hârsu, 1899, p. 251). Este doar o mărturisire despre neîncrederea țăranilor în medic și în medicina modernă.

 

Fragment reprodus din volumul „România Medicilor“, publicat de editura Humanitas. Constantin Bărbulescu, autorul lucrării, predă la Facultatea de Istorie și Filozofie a Universității „Babeș-Bolyai“ Cluj-Napoca.


Abonament VM 600x600-01 v3b

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Până la 31 ianuarie 2021, ai reducere la prețul abonamentului pe 12 luni și ceva în plus:
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.