Newsflash

Micii exploratori

de Dr. Doina VELICAN - aug. 8 2012
Micii exploratori

   „Dorul de necunoscut“, de aflare a ceea ce este în jurul nostru şi dincolo de noi ne bântuie mereu şi nu ne dă pace de-a lungul petrecerii noastre prin lume. Aşa apare dorinţa şi febra „explorării“, imboldul de a căuta şi a descoperi, cu mijloacele fiecărei vârste, răspunsuri şi imagini ale extraegoului. Mica minune a „ochiului magic“ – aparatul de fotografiat – poate pătrunde, cu discreţie şi duioşie, în lumea micilor exploratori. Conştienţi parcă de adevărul spu­selor lui Seneca – „nu există vânt prielnic decât pentru cel care ştie în ce direcţie se îndreaptă“, ca şi de cel al formulei „trebuie o echipă ca să construieşti un vis“, micuţii se ţin strâns de mână şi, cu ceva merinde, pot porni la drum (1). Ajunşi într-un loc bun de popas, se opresc şi devin arhitecţi (2). Vor putea spune mai târziu: „Dintot­deauna am visat să clădesc,/La început, pui de om,/Din linii şi puncte aşezate anume/Am tras un hotar între mine şi lume./Mai apoi, din cuburi de lemn, am făcut adăpost pentru păpuşi, ursuleţi… şi ce-ar mai fi fost“. Încet-încet, au descoperit prima floare (3) şi gândul suav al primului dar (4). Iar într-un târziu au înţeles că principalul sprijin în viaţă sunt cărţile (5). De aici vor porni viitoarele „explorări“. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe