O invitaţie în lumea… necuvântătoarelor, plină de farmec şi uneori la doar un pas de noi, adesea însă ignorată, lansează dna dr. Maria Dragotă, la rubrica Albumul cu clipe.

 "> Lumea de lângă noi - Viața Medicală

Lumea de lângă noi

de Dr. Maria DRAGOTĂ - mai 16 2012
Lumea de lângă noi

O invitaţie în lumea… necuvântătoarelor, plină de farmec şi uneori la doar un pas de noi, adesea însă ignorată, lansează dna dr. Maria Dragotă, la rubrica Albumul cu clipe.

 

   Trecem grăbiţi, uneori chiar fugim prin viaţă, uitând să privim în jur, să identificăm detalii, să ne bucurăm privirea şi sufletul cu frumuseţile lumii. Declarăm trufaşi că iubim natura, dar prea puţin o cunoaştem, o respectăm, o protejăm. Lumea necuvântătoarelor e plină de farmec, uneori doar la un pas distanţă şi se lasă uşor descoperită. Depinde doar de noi…
   Pe malul Dâmboviţei, la podul Izvor din Capitală, pescăruşii se bucură de apă şi soare cu dinţi, deşi zăpada e încă stăpână pe trotuare. Gata de zbor? Decolăm!
   La doar câţiva metri, în Cişmigiu, o ceată gălăgioasă şi zgribulită de vrăbii face planul pentru ziua care abia a început. Fetelor, trebuie să facem rost de firimituri! Atenţie maximă la toţi trecătorii!
   Pe cărarea ce duce de la mânăstire la peştera „Sfântul Ioan Casian“ (despre locurile acestea minunate din podişul Casimcei v-am povestit mai demult, într-o invitaţie la un pelerinaj spiritual), mi-a ieşit în cale o broscuţă. O fi fost fermecată? N-am aflat, am fost surprinse amândouă de întâlnire. A stat doar cât să apuc s-o fotografiez, apoi s-a pierdut prin ierburile de-o culoare cu ea.
   În biserica „Sf. Ioan Botezătorul“ din satul turcesc Şirince vă arătam luminace învăluia piciorul mesei altarului, rămas peste veacuri, martor neclintit. Vă spuneam atunci că liniştea era „tulburată“ doar de ciripitul rândunelelor care-şi aveau cuiburile pe bolţi. Acum vă fac cunoştinţă cu câteva, din noua generaţie.
    Ştim deja să zburăm!
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe