Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă

Jocul cu lumina

Viața Medicală
Dr. Raluca BULEA vineri, 29 mai 2015
Fotografia s-a născut datorită luminii. Jocul dintre felul în care sunt surprinse lumina şi umbra fac diferenţa între banalitate şi arta autentică. Atunci când s-a reuşit obţinerea unei lumini puternice, controlabile, dincolo de flăcările din cămine sau de palidele lumânări ori ceva mai îndrăzneţele torţe, a fost un moment de cotitură în care totul s-a schimbat. Nu doar că activităţile noastre făcute din plăcere sau din obligaţie nu au mai fost condiţionate de lumina zilei, dar, mai mult, am început să ne tot jucăm cu această lumină nou‑obţinută, să o colorăm, să o modelăm, şi de aici până la transformarea sa într-o nouă formă de artă, fascinantă, plină de viaţă deşi lipsită de stabilitate şi permanenţă, nu a mai fost decât un pas.
La acest pas am fost martori de curând în Bucureşti când, cu mic cu mare, ne-am bucurat de un Festival al luminii în centrul oraşului şi când, cu ajutorul fotografiei, am reuşit să fixăm aceste lumini trecătoare, în ciuda timpului, spre bucuria altor şi altor ochi.

 

Albumul cu clipe este rubrica membrilor şi simpatizanţilor ARFOMED – Clubul de artă fotografică al medicilor. Cei interesaţi de această artă şi de activitatea Clubului ne pot contacta la arfomed@viata-medicala.ro

 
 
 
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 de lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC