Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Între ghilimele

O simetrie excentrică produce, în aceeaşi Europă, într-o ţară nordică un climat favorabil pentru creşterea consimţită a impozitelor, deschidere pentru medicii imigranţi şi desfiinţarea unor închisori în aceeaşi perioadă în care într-o alta, spitale sunt închise, penitenciarele tixite, iar medicii siliţi să plece ori să înfunde puşcăria pentru nimica toată. Presupunând că despre cea dintâi nu s-ar şti cine este, precizăm că e vorba de Suedia. Despre cealaltă nu oferim alte indicii, pentru că nu există niciun dubiu. (M. G. C.)

 

Când un neurolog din Cluj dă share pe Facebook unui articol despre „Reţeta care te ridică din morţi. Eficientă în tratarea cancerului de colon şi ovarian“ – şi e vorba, desigur, de o combinaţie de miere cu ghimbir, care trebuie musai amestecate cu o lingură de lemn – nu ştiu ce să o întreb mai întâi: dacă e ironică (puţin probabil), de când e pasionată de spiritism şi pe cine vrea să ridice din morţi sau, cel mai important, din ce material trebuie să fie răzătoarea pe care dăm ghimbirul. Să nu stricăm feng-shui-ul. (A. N.)

 

Mâinile pot spune mai multe decât credeţi. Şi nu, nu este vorba despre chiromanţie. Dacă nu sunteţi deja căsătoriţi, e bine ca înainte de pasul hotărâtor să cercetaţi mâinile partenerului, fiindcă raportul dintre lungimea degetului arătător şi cea a inelarului vă va oferi indicii privind gradul său de fidelitate. Sau cel puţin aşa susţin cercetătorii de la universităţile britanice Oxford şi Northumbria, care şi-au publicat recent studiul în revista Biology Letters. (M. D.)

 

Ar fi interesant de aflat cum face Nicolae Bănicioiu când îşi programează vizitele de lucru de află, pe acolo, totul vraişte. Aşa a fost şi la un spital de pediatrie din Iaşi, unde a găsit medicii adunaţi la şedinţă, o gloată de părinţi cu copii zăcând pe holuri şi proverbiala ospitalitate moldavă absentă. În aceste circumstanţe, ministrul a trebuit să accepte o baie de mulţime cu reproşuri, vaiete şi proteste, din care a scăpat cu unele dificultăţi deoarece toate lifturile erau defecte. (M. G. C.)

 

I-Steer-ia a cuprins România. Lumea medicală serioasă simte nevoia să-i dea replica unei starlete tv care şi-a descoperit vocaţia antivaccinare. Înţeleg şi apreciez faptul că fiecare are dreptul de a se face liber de râs, dar haideţi să nu-i facem celebri chiar pe toţi iresponsabilii. (A. M.)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.