Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Între ghilimele

Vă simţiţi mai tineri decât arată cartea de identitate? E de bine, după cum afirmă autorii unui studiu realizat în Marea Britanie şi publicat în JAMA Internal Medicine. Conform acestuia, persoanele care se simt cu trei-patru ani mai tinere decât vârsta lor reală au un risc de mortalitate prin boli cardiovasculare mai scăzut comparativ cu cele care se simt mai bătrâne decât sunt. Aşadar, domnii vor avea de acum motive la fel de întemeiate ca reprezentantele sexului frumos să nu îşi declare vârsta adevărată. (M. D.)

 

Tocmai în ajunul Crăciunului, şefa staţiei de Salvare Bucureşti a ţinut să demonstreze la tv, alături de ministrul Bănicioiu, cât de prompt, rapid şi deştept este sistemul informatic şi cât de bine se mişcă. Tot cu această ocazie, graţioasa doamnă a mai demonstrat, apelând pentru una-alta la subordonaţi, că nu ştie să spună „vă rog“ şi „mulţumesc“ niciodată când este necesar. (M. G. C.)

 

În sfârşit, acum ştim de ce au murit salvatorii de la SMURD în lacul Siutghiol: nu au strigat suficient de tare după ajutor. Însuşi doctorul Arafat a descoperit cauza. Ce aţi zice dacă, în viitor, pentru accederea în rândul salvatorilor SMURD, ar exista şi un test eliminatoriu de amplitudine
a strigătului? (D. D. M.)
 
 

 


  


 
 

Mesaje ascunse, într-o piaţă de noapte din Taipei.(A. M.)

 

Despre un fost conducător din fotbal, aflat din cauza unor grele păcate fiscale în grija statului, ştiam că se poate spune aproape orice. Fără a greşi prea mult. Totuşi, a produs nedumerire când s-a aflat (din presă) că acesta beneficiază, chiar şi acolo, dacă se îmbolnăveşte, de atenţia unei asistente medicale care cumulează şi funcţia de asistentă sexuală. (M. G. C.)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.