Newsflash

Între ghilimele

de - iun. 5 2014
Între ghilimele

După ce i-au găsit viermi intestinali, cercetătorii britanici descriu acum în Lancet scolioza lui Richard al III-lea. Un exemplu bun de luat aminte pentru orice tabloid care se respectă, de cum se dezgroapă secretele monarhiei britanice. (A. M.)

 

Constatăm cu amărăciune că, de ceva timp, „seismele penale“ din sfera medicală au tendinţa să dezvolte o frecvenţă asemănătoare celor de scoarţă terestră. Ultimul astfel de cutremur a avut epicentrul la Spitalul Fundeni şi intensitatea de şase cadre sanitare şi şapte farmacişti. (M. G. C.)

 

„Realizează că norii se numesc aşa pentru că noi i-am denumit aşa, nu pentru că aşa se numesc ei“, ne explică articolul „10 lucruri pe care oamenii foarte inteligenţi le fac“. Este vorba de un text propus pentru concursul Superscrieri de anul acesta. Alt material din concurs tratează „6 moduri prin care să trăieşti o viaţă cu atitudine“. Iată primele două: „Trăieşte o viaţă potrivită scopului tău“ şi „Încetează să te mai victimizezi“. Propun şi eu ceva: lăsaţi textele motivaţionale tip how to în nişa lor, nu le mai înscrieţi la Superscrieri. (M. G. M.)

 

Un manual de la începutul secolului trecut, care ar putea fi actual şi pentru bărbaţii de stat din prezent. Desigur, e o metaforă. (M. V. A.)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Am verificat numele site-ului, ca să fiu sigură că nu sunt pe Times New Roman. Sfântul Efrem cel Nou a deblocat programe informatice şi a reparat fişiere corupte. Aşa sună titlul unui articol (de pe un site administrat de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei) despre minunile tehnologice înfăptuite de acest mare mucenic. La aşa un sfânt să te tot rogi! Data viitoare când vă dă bătăi de cap computerul, rezistaţi impulsului de a cere ajutorul vreunui IT-ist: faceţi de trei ori semnul crucii şi rugaţi-vă la Sfântul Efrem cel Nou. Amin! (A. N.)

 

Prima dată când am văzut un pliant pentru inde­pen­dentul Iulian Capsali, cu îndemnul „Votează bărbatul cu barbă!“, pentru câteva secunde nu m-am prins de glumă. M-am gândit: iată, în sfârşit, cineva se adresează electoratului urban, hipsteresc şi adept al părului facial. Apoi, m-am prins că, de fapt, Capsali a încercat să exploateze reacţiile negative stârnite de personajul Conchita Wiener. Din păcate pentru el, prea puţini din cei care au urmărit Eurovisionul au mers să voteze la europarlamentare. Bine, nu că dacă ar fi mers mai mulţi, Capsali ar fi şi ieşit învingător. (A. N.)

 

Culmea anglicismelor e să ajungi să traduci şi numele proprii în engleză, român fiind. PSD i-ar fi zis femeii cu barbă C. Cârnat, nu Wiener, ca mai sus (în original: Wurst, germ.), la cât de mândri sunt ei că sunt români. (A.M.)

 

Un alt slogan de mare efect la alegerile europarlamentare a venit de la Forţa Civică: „Suntem forţa ce putem schimba România!“. Adevărul e că, dacă vrei să schimbi o ţară, ai face bine măcar să înveţi gramatică. (A. N.)

 

Ne-am obişnuit ca Victor Ponta să îşi asume lucruri care nu îi aparţin, fie că vorbim de ideile dintr-o lucrare de diplomă sau de un PNL ieşit, de fapt, din monstruoasa alianţă. Mai nou, victoria lui Mircea Diaconu la europarlamentare. Cum l-a susţinut PSD pe actor? „L-am ajutat să nu i se fure voturile în secţii.“ Dovadă că paznicii cei mai buni sunt chiar hoţii. (A. N.)

 

Mircea Diaconu şi-a învăţat bine rolul din „Filantropica“ şi n-a stat cu mâna întinsă, la alegeri, fără să spună o poveste: lupta micului incompatibil cu justiţia a emoţionat 379.528 de suflete. Cum însă maestrul Dinică n-a putut relua rolul domnului Puiuţ, acesta a fost jucat de Dan Voiculescu. „Vă e milă? V-am luat banii!“ (A. M.)

 

Eurofobii de la UKIP au luat 28% din voturi în Marea Britanie, Frontul Naţional – 25% în Franţa, iar Partidul Popular Danez (antiimigraţie) – 24,9%. Privind la aceşti învingători şi la discursurile pe care şi-au construit campania, nu putem decât să ne bucurăm: la noi, de bine, de rău, alegerile au fost câştigate de partidul primului duşman declarat al „fasciştilor“ din România. Sau să fie sloganul „Mândri că suntem români“ un semn că de-acum ne-am aliniat la trendurile europene? (A. N.)

 

Ora exactă se dă la metroul bucureştean. Dacă şi minutul de muncă ar fi la fel de lung în România, ce bine ar fi. (A. M.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe