Newsflash

Între ghilimele

de - mai 30 2014
Între ghilimele

Adepţii urinoterapiei au suferit o cruntă dezamăgire după ce un studiu prezentat la congresul Societăţii Americane de Microbiologie a spulberat mitul sterilităţii urinei, chiar şi la femeile fără vreo problemă urinară. Îi sfătuim deci să se uite cu atenţie în pahare, de-acum înainte. Noroc! (A. M.)

 

Am fi putut anticipa că acţiunile de control în spitale, anunţate de Ministerul Sănătăţii, vor diminua masiv internările, dacă ne-am fi amintit că aceeaşi manevră a fost aplicată şi în aşezămintele de sănătate din „Revizorul“ lui Gogol, când lui Hlestakov i s-a explicat că sunt atât de multe paturi goale deoarece pe la ei „bolnavii se însănătoşesc ca muştele“.(M. G. C.)

 

S-a râs mult, zilele trecute, în presă, pe seama planurilor făcute de americani pentru a contracara o eventuală invazie de zombi. Şi asta în pofida faptului că noi nu suntem pregătiţi nici măcar pentru o ploaie mai zdravănă. (A. M.)

 

Şi ce dacă vine apa? Pericolul de inundaţii nu a reuşit să-i sperie pe câţiva cetăţeni dintr-o comună argeşeană, care au furat nestingheriţi sacii de nisip aduşi de salariaţii de la Apele Române, în vederea lărgirii albiei râului din localitate şi construirii unui dig de protecţie. Oare în timpul ăsta poliţiştii erau duşi cu pluta? (M. D.)

 

Ce faci ca să trezeşti din apatie o populaţie de nehotărâţi şi lipsiţi de speranţă, să dai un sens mulţimii care s-a săturat de politicieni? O campanie pentru a schimba ora României în ora centrală a Europei. Un pas mic pentru Europa, unul infim pentru România. (M. G. M.)

 

Pacienţii cu boala Crohn au înşirat un megadolicocolon textil în buricul târgului şi invită trecătorii să-l tranziteze. Ce urmează, un vagin gigant în care toată lumea să fie binevenită? Pardon, există deja mai multe, dar sunt interzise minorilor. (A. M.)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Un interviu cu Traian Băsescu, realizat pentru emisiunea „Totul la vedere“ de la TVR Timişoara, a fost cenzurat de TVR 3, care urma să îl retransmită. Se pare ca nu au vrut să lase chiar totul la vedere. (A. N.)

 

Tineretul Mişcării Populare face schimbarea? Aşa pare că zice unul din afişele lor electorale: „Ştiai că, în România, un om în vârstă decide pentru viitorul a trei tineri care refuză să participe la vot?“ „Afară cu ei!“ pare să sune îndemnul ce urmează: „Nu-i lăsa pe alţii să-ţi decidă viitorul!“. Inspiratele minţi care au ales mesajul au scăpat din vedere faptul că tocmai cei care încă merg la vot, fie ei şi în vârstă, decid câştigătorii. (D. D. M.)

 

A fost inaugurat, la Chişinău, un monument al castităţii şi al fidelităţii. Ce-ar putea promova o idee aşa nobilă mai bine decât un pat? Poate doar un pat-săgeată care pătrunde o inimă. Pentru că, nu-i aşa, atâta timp cât doar inima este pătrunsă, nu se pune. (A. N.)

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Îl pândeşte oare boala Alzheimer pe premier sau acesta şi-a bătut, pur şi simplu, joc de nu mai puţin de 38 de ambasadori? Pentru că se află în campanie electorală în Moldova, politicianul a amânat Forumul economic regional al Olteniei, programat pentru 18 şi 19 mai a.c., unde el însuşi a făcut diligenţele necesare ca tot corpul diplomatic să fie prezent. Şi a fost. Dar n-a venit premierul. (D. D. M.)

 

Cu riscul de a consemna o situaţie provizorie, menţionăm că unica însuşire a noului pachet de servicii medicale – care întruneşte consensul tuturor categoriilor interesate – ar fi aceea de a nemulţumi pe toată lumea. După apariţia normelor de aplicare ne vom putea verifica şi bănuiala după care această „armonie“ va persista şi va produce o înmulţire necontrolată a tuturor formelor de văicăreală. (M. G. C.)

 

Deputatul Tudor Ciuhodaru a iniţiat un proiect de lege prin care vrea să susţină jurnalismul de investigaţie. Astfel, jurnaliştii care vor dezvălui acte de corupţie ar putea să primească 2% din valoarea prejudiciului recuperat la bugetul de stat. Jurnalistul-judecător face astfel loc jurnalistului-procuror. Sau recuperator. Până la vânători de recompense mai e un singur pas. Acuma, dragi deputaţi, aveţi grijă, nu care cumva să le meargă prea bine jurnaliştilor cu mutarea asta. Vor fi ceva mai greu de cumpărat. (A. N.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe