Newsflash

Între ghilimele

de - mar. 7 2014
Între ghilimele

Am aflat de la SNMF că oamenii de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Arad au trimis medicilor de familie arădeni, prin e-mail, o notă prin care le cer ca, începând cu raportarea pe luna februarie, pe lângă varianta electronică, să prezinte la casă şi un „dosar de carton cu şină“ în care să pună documentele şi în variantă tipărită. Un lucru nu înţeleg: cum adică „nou-născuţii se vor pune separat în folie“? Aşa scrie în notă. Nu e cam greu? Îi mai teşesc cumva, ca să încapă în folie? Şi cum trebuie puşi toţi într-o folie sau fiecare separat? Curat debirocratizare, domnule doctor Buşoi. Parcă în contract scrie că raportarea se face doar electronic. (D. D. M.)

 

Un reportaj BBC despre migraţia medicilor români, frecvent distribuit pe reţelele de socializare, citează doi medici bucureşteni de la Spitalul „Ioan Cantacuzino“ din Bucureşti: dr. Cristian Posea şi dr. Marian Martin. Articolul este însoţit şi de o fotografie a celor doi: un doctor Posea uşor recognoscibil şi un doctor Marian Martin care... este de fapt o doamnă. Eroarea jurnaliştilor britanici nu e întâmplătoare, căci numele Marian Martin este citat de mai multe ori în articol şi în descrierea fotografiei. Ori românii au început să-şi boteze fetele cu numele Marian, ori nici BBC nu mai e ce-a fost. (M. V. A.)

 

Vacile sunt mai deştepte atunci când nu sunt crescute singure, aflăm dintr-un studiu din PLoS One. Abilităţile sociale, de procesare a informaţiei şi de adaptare sunt mai bune la viţeii care cresc împreună. Deducem, astfel, că politicienii noştri au fost singuri la părinţi. Probabil nu s-au găsit suficienţi viţei. (A. M.)

 

Preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, dr. Marius Savu, a fost demis (sau nu?) de ministrul sănătăţii demisionar. Se pare că, în ultima zi a mandatului său, când Eugen Nicolăescu a emis ordinul de demitere, preşedintele ANM era în concediu medical.
Regretul ministrului sănătăţii, la ultima sa conferinţă de presă din acest post, este că… nu a fost şi el informat de îmbolnăvirea preşedintelui ANM. „Ar fi trebuit să anunţe ministrul că e în concediu medical ca să poată fi demis… sau nu“, spunea ministrul, care ne-a asigurat că, oricum, ordinul operează, dar „cine vrea poate să-l anuleze, să-l modifice“.
Deci, e demis sau nu? (D. D. M.)

 

Am fost informată, prin poşta electronică, despre CD-ul „Ferma de Lipitori“, care îmi garantează că voi avea materie primă pentru mai bine de 300 de unităţi medicale.
Terapie cu afacere în acelaşi timp! În cuprinsul e-mailului sunt nu mai puţin de zece butoane galbene pe care să apăs, cu mesajul „Da! Vreau să-mi deschid propria mea Fermă de Lipitori!“. Am rezistat eroic tentaţiei. Unde să găsesc 300 de unităţi medicale dornice de hirudoterapie? (M. D.)

 

„ŞOC: De Astăzi Îţi Prelungeşti Viaţa!“ Aşa scria în subiectul mesajului pe care l-am primit zilele trecute. Acesta promova – cum altfel? – plasturele care ne scapă de toxine, cel despre care scriam în dosarul „Medicii şi tabloidele“. Este foarte probabil o coincidenţă că am intrat în baza lor de date abia acum. Dacă ar fi fost o ironie, mesajul ar fi livrat şi o minimă explicaţie pentru înnegrirea peste noapte, în contact cu pH-ul pielii, a plasturelui cu extract de plante şi oţet. (M. G. M.)

 

Am primit un e-mail în care sunt îndemnată să beneficiez de „cea mai eficientă tehnologie de îngrijire a feţei, cu ajutorul unui aparat de ultimă oră, ieftin şi comod“. Este vorba de un aparat de electrostimulare facială. Ieftin înseamnă 135,16 lei. Nu mai comentez „cea mai“ şi „ultima oră“. Mi se promit efecte vizibile încă de la prima şedinţă. Avantajele imediate garantate: „se îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, este stimulată producţia de colagen, pomeţii capătă volum, cearcănele sunt atenuate, se elimină ridurile şi guşa, tenul devine mai luminos“. Ce mi-aş putea dori mai mult? (M. D.)

 

Citesc în presa locală că la Spitalul din Suceava au fost internaţi doi muncitori cu răni destul de serioase după ce s-au luat la bătaie. Se munceşte, se munceşte în România. (M. V. A.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe