Newsflash

Între ghilimele

de - mar. 4 2014
Între ghilimele

După noul eşec de la Cantacuzino, de a face un vaccin gripal administrabil la om, soluţia pentru a păstra instituţia de importanţă strategică ar fi trecerea ei la Ministerul Apărării Naţionale. Ca producător de arme biologice. Ar putea fi astfel folosit chiar şi vaccinul de anul acesta. (A. M.)

 

Aflu de la un prieten că la restaurantul Parlamentului, o ciorbă de pui e 2,8 lei, iar o cafea – 2,5 lei. Mai bine decât la o cantină studenţească. Păi trebuie să se hrănească şi săracii care ne conduc, nu? Am o singură nedumerire: de ce-i aşa de scumpă cafeaua? (M. D.)

 

Azi se împlinesc două săptămâni de când a început remanierea şi mai multe portofolii de miniştri din guvernul României sunt fie libere, fie în curs de eliberare. Cu toate astea, lucrurile par a funcţiona ca de obicei. Prost, dar ca de obicei. Cu miniştri sau fără miniştri, parcă tot aia e. (M. V. A.)

 

„De ce nu listăm Institutul Cantacuzino la Bursă şi apoi să vindem acţiuni, cum facem cu Biofarm şi cu Antibiotice?“, a fost ideea propusă de un senator în şedinţa de marţi a Comisiei de Sănătate a Senatului. În primul rând pentru că firma trebuie să fi obţinut în ultimii doi ani profit. Şi în şi mai primul rând, pentru că firma trebuie să producă totuşi şi altceva în afară de scandaluri. (G. M.)

 

Washington Post, catedrala jurnalismului american, a fost prins cu ciorile vopsite. „Ciorile“ sunt comunicatele universităţilor americane de medicină şi ale diverselor institute de specialitate, care au fost preluate integral şi publicate în pagina intitulată „Sănătate şi ştiinţă“. Vigilenţii de la MIT s-au prins şi au semnalat blasfemia. Ziarul a anunţat că îşi va albi ciorile şi nu va mai publica aceste comunicate.
Dacă media românescă ar lua o decizie similară, atunci toate emisiunle şi paginile de profil din România ar fi specii pe cale de dispariţie. (M. V. A.)
 

Oscar Wilde zice că „după o cină copioasă putem ierta pe oricine“. După o cină de dietă, vă asigur că se poate face orice, numai de iertare nu e vorba! (C. M.)

 

Atâta s-au temut britanicii de invazia românilor, încât, atunci când au văzut că nu se mai produce, au căutat ei metode să-i atragă. Cu peste şase mii de locuri de muncă, majoritatea în sistemul sanitar. Sunt britanicii chiar atât de bolnavi? Nu de alta, dar, în anii trecuţi, majoritatea medicilor români plecaţi din ţară au preferat Marea Britanie… (D. D. M.)

 

Dintre multele informaţii „servite“ de Valentine’s Day, ne-a atras atenţia una despre lenjerie. E vorba de un studiu publicat în Journal of Consumer Culture, dar nu concluzia (altfel banală, cum că lenjeria „sexy“ nu ar fi singura cale de a te simţi feminină pe 14 februarie) ni s-a părut interesantă, ci faptul că autoarea, lector la Facultatea de Management a Universităţii din Leicester, este prezentată ca expert în domeniul chiloţilor. (A. M.)

 Potrivit unui studiu realizat de o asociaţie italiană care se ocupă cu investigarea procesului de îmbătrânire (AFORIGE), consumul moderat de bere (660 ml/zi la bărbaţi, respectiv, 330 ml/zi la femei) poate reduce riscul apariţiei declinului cognitiv şi, ulterior, al demenţei. Tot ei spun că nu numai consumul abuziv de alcool reprezintă acest risc, ci şi absenţa consumului. Aceasta să-i fi inspirat oare pe legiuitorii noştri când au eliminat vechile reglementări din Codul penal care prevedeau închisoarea de la unul la cinci ani pentru un conducător auto prins cu o alcoolemie în sânge de 0,8 grame la mie? De la începutul lui februarie, conform noului Cod penal, cei care urcă băuţi la volan pot scăpa doar cu o amendă penală, în funcţie de gravitatea faptei comise în această stare. (D. D. M.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe