Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Între ghilimele

Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, într-un interviu acordat marţi: „Nu am simţit că ar trebui să fie o reorientare şa reformeiţ. Premierul a acceptat nişte ordonanţe de urgenţă care au reuşit să facă ordine în sistem“. Acelaşi ministru al sănătăţii, la discuţiile interne din partid, de vineri: „Reforma în sănătate e blocată de Victor Ponta“. Acelaşi ministru al sănătăţii, într-un alt interviu, din aceeaşi săptămână: „A fost un principiu de viaţă al meu: cea mai bună minciună este adevărul“. Ce este adevărul? a întrebat Pilat din Pont. Poate îi răspunde Eugen Nicolăescu. (M. V. A.)

Ministrul sănătăţii noastre poate să stea liniştit: nimeni nu îl va putea schimba vreodată. Şi asta datorită sprijinului pe care i l-a promis unul din participanţii la congresul asociaţiei Sano-Hep, de la Braşov, atunci când, evident, s-a mai semnat un parteneriat… cu Sano-Hep. „Când aţi ajuns ministru, eu şi întreaga mea familie am fost foarte fericiţi. Dumneavoastră, în 2008, mi-aţi aprobat să fac interferon. Vă mulţumim mult şi mă rog pentru sănătatea dumneavoastră. Şi nu vă va schimba nimeni, să ştiţi. Vă promit eu“, spunea cetăţeanul amintit. Aşadar, staţi liniştit, domnule ministru: lumea vă veghează. (D. D. M.)

Pentru întâia oară de la începutul crizei economice, Comisia Europeană reuşeşte să impună o măsură cu care Germania nu este de acord. Din 1 ianuarie 2014, uleiul de măsline în restaurante nu va mai putea fi servit în boluri şi ulcioare, ci doar într-o sticlă de unică folosinţă. Măsura este menită să îmbunătăţească igiena şi să împiedice diluarea uleiul de măsline. Dacă nemţii s-au opus degeaba, britanicii s-au abţinut şi ei degeaba. Căci nimic nu poate rezista în faţa forţei cu care Comisia Europeană protejează igiena din restaurante. (M. V. A.)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.