Newsflash

Între ghilimele

de - ian. 31 2018
Între ghilimele

Colegiului Medicilor Dentiști ar trebui să facă ce o ști ca să „obtureze“ difuzarea unei reclame la o pastă de dinți (decentă, de altfel) în care un individ, bun să joace ospătari, face pe stomatologul care va muri de foame dacă lumea va cumpăra produsul cu pricina. Onorabilul Colegiu nu poate admite ca în acest mod pacienții ale căror interese le apără să fie insultați. Că pe medici, de o vreme încoace, îi poate insulta oricine. (M. G. C)

 

Primarul Gabriela Firea anunță că s-au strâns deja trei mii de semnături pentru ridicarea spitalului metropolitan din Capitală. Firea spune că prin aceste semnături spitalul prinde deja contur. Ce bine! Dacă se mai strâng câteva mii, parcă îl și vezi apărând din neant, echipat, cu medici, gata-gata să primească pacienții. (D. E. M.)

 

Din seria „iarna nu-i ca vara”, știi cu certitudine că sezonul rece și-a intrat definitiv în drepturi atunci când în calupul publicitar de la tv apar în exclusivitate reclame la medicamente pentru răceală și gripă. Au dispărut definitiv reclamele la detergenți, la parizer, chiar și la Coca-Cola. Drogul sezonului e paracetamolul în toate formele, dozajele, ambalajele și denumirile lui comerciale. Ceva pe roz aveți? (M. G.)

 

Coafura noului premier, proaspăt desemnat, deja produce efecte: a devenit, precum șuvița lui Băsescu, subiect de interes național. Până și președintele UDMR spune că îi place de Viorica Dăncilă (nu știu dacă înainte sau după schimbarea look-ului), dar, vai, doar pentru că i-ar fi răspuns la toate întrebările fără să se uite la Dragnea. Sigur nu avea o cască în ureche? (D. D. M.)

 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a recunoscut că a urmărit serialul „Suleiman Magnificul”, dar că nu a oprit vreo ședință de partid pentru asta. Se pare că intrigile politice din realitatea cotidiană au întâietate peste cele deja documentate istoric. (M. G.)

 

Se spune că nouă, românilor, ne place să păstrăm lucrurile „ca noi”. Asta s-a întâmplat și cu Maternitatea din Brașov. După ce a fost modernizată, cei de la conducere au amânat să o dea spre folosință. Doar așa, vreo trei luni. Cred că unul dintre motive ar fi să o ferească de uzură. (D. E. M.)

 

Autoritățile franceze au adoptat marți o lege care le permite cetățenilor să facă greșeli în relația cu guvernul fără a fi sancționați la prima abatere. Această lege ar trebui să fie piatra de temelie la baza „unui stat aflat în serviciul unei societăți demne de încredere”. Guvernul român se străduiește de câțiva ani buni să facă aproape același lucru. Aproape. Respectiv, să adopte un set de legi care să le permită politicienilor să facă greșeli și să nu fie sancționați. Niciodată. (M. G.)

 

În ultima ediție a publicației noastre este relatată succint desfășurarea unei întruniri, organizate probabil de ISU, dar cu participări convergente, în care, pe motivul unor dezastre potențiale, se cere pregătirea, crearea și instituționalizarea specialității de „odonto-stomatologie legală“. Se poate presupune că cea ilegală este acceptabilă. (M. G. C.)

 

Zeci de preoți și studenți la teologie au participat la a douăzeci și una ediție a Cupei la schi pentru preoți, înființată de Papa Ioan Paul al II-lea. Concursul a avut loc la Wisla, în Polonia. La ediția de anul acesta, cel mai bătrân participant a fost un preot în vârstă de 76 de ani. Mulți dintre aceștia au urcat pe schiuri îmbrăcați în sutană și au fost un adevărat exemplu că pioșenia, postul și rugăciunea îți pot oferi viteză pe pârtie și elasticitate. (R. D.) 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe