Newsflash

Între ghilimele

de - ian. 25 2018
Între ghilimele

O nouă echipă guvernamentală este în proces de facere. Prima pe anul acesta. Rămâne de văzut cât va dura. Dacă tot se plânge Liviu Dragnea că nu a avut mână bună, mă întreb pe a cui o fi folosit-o acum. Nu că ar mai conta, dar tare curios sunt de numele pe care ni-l pregătește pentru sănătate.
Vreun alt Dorel? (D. D. M.)

 

Ministrul învățământului a anulat obligativitatea purtării uniformei în școli. Probabil în semn de solidaritate cu lipsa manualelor din școli, și ele la fel de obligatorii. (D. E. M.)

 

CASMB a anunțat o sesiune specială de contractare pentru 19 norme noi în specialitatea medicină de familie, alegând să ignore că numărul actual de medici de familie în București excede necesarul calculat conform reglementărilor CNAS. Dat fiind protestul recent al acestora, bănuim că se dorește asigurarea unui lot pentru banca de rezerve. (C. P.)

 

Fiind la curent, probabil, cu principiile fizicii moderne, după care obiectele se schimbă în funcție de modul în care sunt contemplate, doctorul SMURD a intervenit, la început de an, mai supărat ca de obicei, criticând niște afișe absurde și o aplicație de alertare banală. Adică nicidecum ca să deplângă revoltătorii timpi de așteptare din UPU, sălbaticul măcel produs de accidentele de trafic ori altele și mai și. Să schimbe locul sau perspectiva. (M. G. C.)

 

O știre recent apărută ne dezvăluie secretele care te fac mai productiv la locul de muncă, imediat după concediu. Unul dintre sfaturi pare mai mult o glumă, având în vedere că „descoperitorul” remediului spune să începi munca mai devreme. Eventual încă din concediu, că vorba aia, nu trebuie să te înveți cu relaxarea. (D. E. M.)

 

Duminica trecută, când a fost evocată pilda celor zece leproși (Luca XVII), s-a brodit perfect pe istoria încâlcită a celui care a devenit, din motive judiciare, cel mai notoriu urolog al momentului. Având o specializare care nu îl pune la adăpost de critici, venerabilul practician este tratat, totuși, cu o asemenea lipsă de sportivitate încât nici măcar unul dintre miile de bolnavi operați și vindecați nu s-a pronunțat public în favoarea sa – în afară de un actor de cuplete răsuflate care a afirmat că regretă că „nu poate spune nimic rău de dânsul“. Îl credem. (M. G. C.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe