Newsflash

Între ghilimele

de - ian. 11 2018
Între ghilimele

Lumea remediilor naturale sau de sinteză este guvernată de tendințe care fluctuează sezonier sau ca o consecință directă a bugetelor publicitare alocate pentru orele de vârf. Produsul sezonului la români este crema de gălbenele: Te-ai fript cu ciorbă? Dă cu cremă de gălbenele. Ți-ai rupt o mână? Dă cu cremă de gălbenele. Ai mâncat prea multe sarmale? Du-te la patinoar sau pe pârtie, rupe-ți o mână și apoi dă-te cu cremă de gălbenele. (M. G.)

 

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat miercuri că Lucan a fost ajutat de miniștri, politicieni, procurori, judecători și oameni din SRI, construind rețele de tip mafiot prin care făcea trafic de organe. Este evident faptul că Lucan trebuia să fie ajutat. Nu ai cum să construiești un imperiu al organelor de unul singur, nici măcar dacă ești tu însuți un organ... al legii, bineînțeles. (O. R.)

 

Obiceiurile tradiționale de Anul Nou includ, dar nu se rezumă la: să porți ceva roșu, să ai bani în buzunar, să mănânci pește, nu pui. Și desigur, să experimentezi cel puțin una din următoarele: colică biliară, comă alcoolică, indigestie, intoxicație alimentară. (M. G.)

 

Doina Pană, ministrul apelor și pădurilor din Guvernul României, a demisionat (doar) din guvern, din motive de sănătate. Să i se tragă cumva de la navigarea, alături de Victor Ponta și Liviu Dragnea, pe vestitele ape ce au inundat țara acum câțiva ani, când fostul premier i se adresa într-un fel anume? Sau, poate a rămas și ea fără medic de familie, tocmai acum după sărbători, când bucatele alese își arată colții. La Parlament, de unde încă nu a demisionat se poate să fie mâncare mai „subțire”. Nu doar ca preț. (D. D. M.)

 

Într-o farmacie populară din cartierul C. clienții cumpără, în aceste zile, articole necesare „în caz de ceva”, pentru finalul de an. La ghișeu, o doamnă cu atitudine patronală îi spune unui senior, care susține contrariul, că extraveralul se dă numai pe rețetă încă de când era ea atâtica și umbla „pe aici, printre picioarele bunicului”. Câteva pensionare zâmbitoare și nostime intră în față și întrerup mica dispută ca să ureze farmacistelor sănătate, iar acestea, la fel de drăgălașe, mulțumesc și le poftesc să vină și la anul. De ce nu? (M. G. C.)

 

Gabriela Firea a declarat că Uber și Taxify trebuie să „intre în legalitate”. În acest fel, primăria poate garanta că mașinile sunt verificate din punct de vedere tehnic și conducătorii auto au pregătirea necesară și comportamentul adecvat pentru servicii de taximetrie. Putem deduce, deci, că șansele ca Uber să fie interzis cresc exponențial, pentru că șoferii Uber nu înjură, nu vorbesc fără să fie întrebați, nu miros ciudat și nu sunt îmbrăcați indecent, comportament pe care, evident, Gabriela Firea îl consideră adecvat pentru serviciile de taximetrie, din moment ce nu are nicio critică la adresa acestor șoferi. (O. R.)

 

Librăriile Humanitas au realizat un top al celor mai furate cărți în anul 2017. Pe un onorabil loc șase în preferințele celor care au ales să nu plătească pentru un produs din librărie se află „Anatomia și fiziologia omului”. Ori avem foarte mulți studenți mediciniști, ori bolnavii români au decis că au șanse mai bune dacă învață să se trateze singuri. (M. G.)

 

Se aude că, interogat amical de un coleg dacă s-a uitat la strania melopee manelistică filmată în ilustra sală a bibliotecii de la Facultate, doctorul X ar fi spus că nu, deoarece i-a fost imposibil să își tulbure simțămintele formate în mulți ani pentru acest loc, deși, ca meloman, ar fi auzit că în această încropeală ar evolua un „Zavaioc în fustă”. Probabil că sondajele vor continua. (M. G. C.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe