Newsflash

Între ghilimele

de - nov. 6 2017
Între ghilimele

Sunt indicii că mitingul personalului medical de săptămâna trecută din București a fost unul special prin modul în care demonstranții și-au clamat cererile și deznădejdea. În afară de faptul că scandările și atmosfera au fost aproape la fel de sonore și de dure ca ale muncitorilor francezi de 1 mai din Place de la Bastille, participanții au țipat că nu sunt plătiți corect, că lucrează până la epuizare, că șefimea unităților medicale îi tratează cu insolență și nepăsare, iar costul vieții crește în timp ce guvernul se duelează cu himerele proprii. Aspectul general a fost de disperare și de oameni care, simțindu-se cu „spatele la zid”, erau în stare să se ia de gât cu jandarmii bine clădiți și hrăniți. Pe lângă satisfacția acestui miting ferm și exemplar, dârzele sindicaliste și bravii sindicaliști s-au întors acasă, prin toate colțurile țării, cu traista de promisiuni guvernamentale mai burdușită decât oricând. (M. G. C.)

 

Pentru că se tot zvonește că un măr pe zi ține doctorul departe, Colegiul Medicilor s-a sesizat. Și pentru că nu pot interzice consumul acestora, cei din colegiu au decis ca măcar să se pună de acord cu guvernul să mai crească puțin TVA-ul, impozitele, nu de alta, dar să poată să fie profit de ambele părți. (D. E. M.)

 

În Praga poți face baie în bere și în același timp poți savura această băutură răcoritoare pentru doar 130 de dolari. Intimitatea este asigurată, baia fiind ideală pentru cupluri. Berea se poate consuma nelimitat, în plus aceasta având și efecte benefice asupra sănătății: îmbunătățește circulația sângelui, ajută sistemul imunitar și induce o stare de relaxare. Astfel, putem renunța la banalele tratamente cosmetice pentru o baie relaxantă în bere. (R. D)

 

La spitalul Municipal din Timișoara, la secția de Obstetrică-ginecologie, femeile însărcinate au parte de lecții de parenting incluse în preț. Nu este o glumă, fiindcă din cauza șobolanilor de aici viitoarele mămici sunt nevoite să înlocuiască lecțiile „ cum să ai grijă de cei mici” cu lecțiile „ai grijă la cei mici”. (D. E. M.)

 

Întrebat de un reporter dacă vaccinarea este o bună soluție pentru evitarea epidemiilor, ministrul sănătății a răspuns afirmativ, dându-se drept exemplu, mai ales că zilele trecute și dumnealui s-a vaccinat, și nu oriunde ci chiar la Palatul Parlamentului. Dacă îl luăm în serios și îi urmăm exemplul, cred că se va face coadă cam mare la Parlament... Dacă nu ne-om imuniza, măcar să vizităm clădirea. (E. M. D.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe