Newsflash

Între ghilimele

de - nov. 1 2017
Între ghilimele

De aproape doi ani, primarul unui petite ville din Hexagon este pregătit să utilizeze metode genetice pentru probarea indolenței deținătorilor de câini care nu „ramassează” locurile publice unde patrupedele depun fecale. Pe astfel de bază și deoarece este mare nevoie, „voluntara” primăreasă a Bucureștilor ar trebui, cât mai repede, să înfrățească și capitala noastră cu această exemplară localitate din sudul Franței. Orășelul se numește Béziers și poate rezulta o colaborare de succes. (M. G. C.)

 

După ce mai mulți politicieni au tot fost prinși cu plagiatul prin tezele lor de doctorat, aproape că nu poți să nu te întrebi: de ce nu-și găsesc un model pe-afară, de ministru sau ceva similar, pe care să-l copieze în spirit și – că tot nu pot altfel – în literă? Măcar ar face singurul lucru la care chiar au dat deja dovada că se pricep. (A. M.)

 

Relaxat și afabil, ca un amfitrion de bal, ministrul sănătății a venit săptămâna trecută în fața „căuzașilor” adunați la minister cu aerul că zarva sindicaliștilor este un cor de aclamații care i se adresează. Cu faciesul său jovial, omul nostru a făgăduit „din start” că va da 2.200 de ambulanțe, doar în prima etapă. Apoi a plecat încântat ca de o farsă izbutită. (M. G. C.)

 

Bacteriile au o nouă casă – mare, spațioasă, astfel încât să le poată găzdui pe toate. Locuința nu-i o casă oarecare, ci mai degrabă un spital județean de urgențe, care a decis bucuros să le adăpostească. Invitat de noii locatari, Raed Arafat a dat câțiva pași înapoi și a amânat întrevederea. Până una-alta, virusurile și bacteriile s-au mulțumit cu câțiva pacienți și medici, care le mai vizitează din când în când. (D. E. M)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe