Newsflash

Între ghilimele

de - oct. 13 2017
Între ghilimele

Într-un articol recent, Gabriela Firea anunță că spitalele din București vor beneficia de 100 de ambulanțe noi. Costul acestora este destul de ridicat: 8,5 milioane de euro, mai exact. De banii ăștia, ar fi bine ca ambulanțele să vină la pachet și cu străzi noi. Nu de alta, dar să ajungă și la pacienți. (D. E. M.)

 

Luna trecută, ministrul sănătății ne-a dat o veste rea și una bună. Prima ar fi că, în chestiunea transplantului pulmonar, nu a găsit nicio rezolvare, iar cealaltă – că a descoperit câteva chichițe juridice care l-au absolvit de toate păcatele academice și poate fi iarăși conducător de doctorat. În fond, ambele știri sunt nefaste. (M. G. C.)

 

Cu ocazia sezonului rece, spitalele de stat din România lansează o nouă ofertă de nerefuzat. Pacienții vor beneficia de îngrijiri cu aparatură medicală adusă direct din muzeu. Iar pentru încălzire și confort psihic, ei pot apela cu încredere la colegul de pat. (D. E. M.)

 

Elevii de la Colegiul economic Transilvania din Târgu Mureș protestează pentru că trebuie să se mute dintr-o sală în alta, fiecare profesor având sala lui. Lor nu le convine această schimbare impusă de noua conducere a instituției, pentru că nu mai au timp să mănânce. Probabil nu sunt de acord nici cu mișcarea, pentru că o parte din caloriile ingerate în toate cele 5-6 pauze s-ar arde în proces. Iar neuronii nefolosiți au nevoie și ei de energie. (O. R.)

 

Recent, doamna ministru al sănătății din Franța s-a derobat de statutul de doctoriță și a vorbit numai ca politician. Așa că, în chestiunea punerii în circulație a unui medicament cu formula schimbată pentru tratamentul mixedemului, după ce recunoaște că știe de numeroasele reclamații ale bolnavilor care se plâng de amețeli, cefalee, dezorientare și depresie, încurajează utilizarea în continuare a produsului pentru că „nu a murit nimeni din cauza acestuia”. Iată o replică de te ia amețeala și depresia. (M. G. C.)

 

Un cuplu din SUA a renunțat aproape complet la mâncare. Perechea susține că din 2008 mănâncă doar de trei ori pe săptămână și atunci doar o legumă sau un fruct. Cei doi sunt adepții breatharianismului, un concept ce presupune renunțarea la mâncare și potrivit căruia oamenii nu au nevoie de alimente pentru că sunt „alimentați cosmic”. Oare energia din Univers poate alimenta și românii care golesc marile magazine înainte de sărbători? Astfel am evita aglomerația și am face economii. (R. D.)

 

De curând a avut loc balul de absolvire al UMF „Carol Davila” din București. Absolventele au fost îmbrăcate în general ok, dar uneori simțeam nevoia să comentez cu formule precum „Casă de piatră!” sau „Plecăciuni, alteță regală!”. Au existat însă și situații când ar fi fost potrivit un „Vă rugăm, păstrați decența!”, „Să-i fie țărâna ușoară!” sau „Iar rochia asta?”. Serios, colegi, a fost doar o petrecere unde toți ați arătat la fel. (O. R.)

 

După episodul cu „tornada din Banat”, de acum două săptămâni, cineva ar trebui să precizeze odată și odată dacă rolul serviciilor de urgență este să intervină rapid ori să aștepte să se calmeze lucrurile ca să poată lichida urmările și să dea interviuri la tv. De asemenea, se pare că această structură trebuie să angajeze un purtător de cuvânt cu misiunea de a-și pune cenușă în cap când organizația dă chix, deoarece conducerea acesteia niciodată nu a știut să o facă. (M. G. C.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe