Newsflash

Între ghilimele

de - sept. 22 2017
Între ghilimele

Un articol recent precizează „în clar” că funcțiile Colegiului, potrivit legii, sunt acelea de control, reglementare și colector de taxe, nicidecum de agregare, protejare și promovare a corpului medical. Sau, formulat mai pe șleau, „stimați confrați, întrebați-vă ce faceți voi pentru Colegiu, nu ce face Colegiul pentru voi”. (M. G. C.)

 

În filmul de prezentare a României pentru găzduirea Agenției europene a medicamentului, se spune că Bucureștiul are o „rețea excelentă de transport public” și un „sistem de sănătate complet și de înaltă calitate, în unități publice și private”. Sunt cele mai bune două glume pe care le putem auzi până când EMA o să-și aleagă un oraș european în care nu-ți ia două ore să ajungi cu transportul public de la periferie în centru și în care te poți trata la un spital de stat cu certitudinea că personalul medical te va vedea ca pe un om, nu ca pe o boală. (O. R.)

 

Problemele sistemului național de urgență sunt pe cale să se rezolve. Raed Arafat a anunțat că vor fi achiziționate auto-scări pentru toate orașele cu mai mult de douăzeci de mii de locuitori. E drept, nu vor fi spitale mai bine dotate, medici mai bine pregătiți și plătiți sau un sistem de urgență mai bine organizat care să nu mai încarce inutil activitatea spitalicească, dar măcar pisicile care nu mai știu sau nu mai vor să coboare din copaci vor putea fi salvate. Hashtag #instacats #maibinecumpărămpisici (A. M.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe