Newsflash

Între ghilimele

de - sept. 1 2017
Între ghilimele

Luni a avut loc o eclipsă totală de soare vizibilă de pe continentul american. Oamenii de știință au anunțat-o, publicul s-a pregătit pentru moment. Nimeni nu a contestat validitatea anunțului, nu s-au auzit voci care să spună că eclipsa e o conspirație sau că nu va avea loc la data anunțată. Nu înțeleg de ce același nivel de încredere în opinia experților nu se acordă și în medicină. Ce-i face pe unii să conteste siguranța vaccinării, dar nu și rotația planetelor în jurul soarelui, deși ambele au fost dovedite științific? (M. G.)

 

Tocmai când un distins doctor publica un articol despre statutul de „privilegiat social” al medicului, presa tabloidă și semitabloidă relata că un individ beat criță s-a luptat, noaptea pe la trei, cu doi polițiști și o nevastă, pe care îi suduia cu excluderi și includeri scabroase. Chiar dacă s-a precizat că scandalagiul era „chirurg celebru” și director, tam-tamul mediatic nu ar fi pornit dacă se elucida că omul cu pricina nu era acolo ca medic, ci exclusiv ca alconaut și haimana. E drept că atunci ar fi scăpat mai greu. (M. G. C.)

 

Cu o lună înainte de începerea cursurilor, peste 2.600 de școli din România nu îndeplinesc normele de securitate impuse de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Ce spune ministrul educației? Că părinții nu ar trebui să-și lase copiii în acele unități. O singură frază mută vina de la autorități spre părinții inconștienți care își lasă copiii la școală. Aviz generației viitoare: partidul te vrea prost! (M. G.)

 

Deși admiterea la Medicină din acest an a înregistrat o concurență ridicată, se pare că este pentru prima dată când tinerii candidați nu și-au declarat public intenția de a părăsi țara după facultate. Ar fi două explicații valabile: ori autoexilul economic nu mai este atractiv, ori toți concurenții din această vară au fost persoane „cu obraz”. Era și timpul. (M. G. C.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe