Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Între ghilimele

Un consacrat nutriționist, retras la pensie din funcția de șef de clinică, a început de o vreme să ofere la tv rezolvări simple pentru probleme la care altădată găsea numai soluții încurcate. Acum, spune că obezitatea este consecința ieftinirii alimentelor și prescrie un regim prin care oamenii să își irosească banii la „concerte, spectacole de teatru, operă” și mai puțin pe „crăpelniță”. Deocamdată nu e clar câtă încântare încape în sufletul unui spectator flămând, însă aria Margaretei din Faust cu acompaniament de ghiorăieli intestinale acute ori o nocturnă de Chopin cu ison de borborisme digestive ar fi ceva ieșit din comun. La fel ca umorul involuntar al venerabilului. (M. G. C.)

 

Cu sprijinul Patriarhiei sau nu (deși ministrul Florian Bodog i-a mulțumit oficial patriarhului pentru implicare), rata vaccinării a crescut de aproape patru ori în ultimele două săptămâni. Autorităților din sănătate le-a luat ceva până să găsească strategia câștigătoare. Nu-i ușor să înțelegi și să accepți că românul își ascultă duhovnicul când vine vorba despre probleme medicale și urmărește horoscopul ca să știe cu cine se va certa și cu cine se va împăca în săptămâna următoare. (M. G.)

 

La mai puțin de un secol de la crearea primului vaccin, doctorul Cehov afirma, într-una din minunatele sale povestiri, că este bine-cunoscută încrederea totală a mamelor în știința medicală. Poate, dacă ar fi creat texte de anticipație, celebrul scriitor ar fi prezis și că azi unii se vor încrede în fantasme și în pelerinaje ori în apa de burlan și în vraci. Preveniți astfel, probabil, s-ar fi descoperit până acum și leacul contra neghiobiei. (M. G. C.)

 

Un preot din Cluj susține că festivalul de muzică ce tocmai a avut loc în oraș a fost închinat lui Satana și că este nevoie de o sfeștanie înainte ca părinții să-și poată duce din nou copiii în parcul care l-a găzduit. Argumentul său pornește chiar de la numele festivalului: „Untold” ar putea fi tradus drept „cel nenumit/nespus”. Logic și de necontestat. (M. G.)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.