Newsflash

Între ghilimele

de - iul. 7 2017
Între ghilimele

În urma recrudescenței unor boli infecțioase infantile, noul ministru al sănătății din Franța, doamna Agnès Buzyn, s-a pronunțat pentru obligativitatea unui set de unsprezece vaccinuri iminente. Deoarece acum în Hexagon sunt impuse doar trei vaccinuri, s-ar zice că madame a pus, cu grație și eleganță, piciorul în prag. (M. G. C.)

 

Oamenii de știință de la Centrul medical universitar din Columbia au descoperit metoda prin care poate fi ștearsă memoria unui melc. Rezultatele au fost publicate în revista Current Biology. Dar asta nu-i nimic: oamenii politici din țara noastră au descoperit metoda prin care poate fi ștearsă memoria colectivă a unui întreg popor. Experimentul e în curs de desfășurare. (M. G.)

 

Unanim recunoscută ca o campioană a promisiunilor fără acoperire și fără rost, primărița Capitalei are în persoana ministrului sănătății un rival fără pereche pentru locul întâi pe podiumul proiectelor lăsate vraiște. Şi aceasta în ciuda recentei sale semidemisii, deoarece redutabilul atlet al făgăduielilor nu şi-a epuizat tot portofoliul de aserţiuni gogonate. (M. G. C.)

 

Doctorul Raed Arafat a declarat zilele trecute că sistemul de medicină de urgență din România ar primi cu indulgență nota 8, pe o scară de la unu la zece. Prinși în febra examenului de bacalaureat, aflat în plină desfășurare, poate n-ar fi rea o contestație. Deși pare cam riscant: la reexaminare se poate întâmpla orice, inclusiv să rămânem corigenți. (M. G.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe