Newsflash

Între ghilimele

de - ian. 27 2017
Între ghilimele

Deși se pare că toate „zăpezile de altădată” s-au adunat peste țară, doar abnegația anumitor meserii este subiect de presă. Pompierii au doborât țurțuri, au scos lebede dintre sloiuri, au stins focuri după ce au ajuns cu greu la ele, ambulanțierii au dus bolnava în cârcă prin viscol până la mașina înzăpezită, polițiștii au păzit drumul de șoferii nervoși, salvamontiștii au recuperat câteva cete de rătăciți ori de zăpăciți. Până și dl Popescu a devenit un fel de erou local după ce a ieșit (la vârsta și la diagnosticele lui) să dezgroape, cu fărașul, mașina din zăpadă. Doar cei și cele care sunt zilnic la ora șase în gară ca să ajungă la program în dispensarele de prin sate, cei care la șase și jumătate sunt „pe secție”, proaspeți, scrobiți, zâmbitori și încrezători în șansele bolnavilor și stau lângă ei până a doua zi la prânz și de multe ori permanent nu sunt subiecte interesante pentru că nu fac nimic deosebit. Pentru ce să le dai nas? (M. G. C.)

 

Senatul a respins luni, cu 52 de voturi pentru și 28 împotrivă, ordonanța de urgență prin care managerilor de spitale le este interzis să dețină funcții de conducere în partidele politice. Senatoarea Alina Gorghiu este singura persoană din PNL care a votat alături de majoritatea din PSD și ALDE, în condițiile în care a fost o susținătoare declarată a guvernării tehnocrate. „Decât să mai guvernăm cu PSD, mai bine îmi tai o mână”, spunea Alina Gorghiu la sfârșitul lunii noiembrie. Nu mi-au plăcut niciodată bancurile cu Alinuța. (A. N.)

 

Ordonanța care depolitiza managementul spitalelor românești a fost respinsă de Senat. Așa suntem noi, românii: ne place dansul, în special ăla cu un pas înainte și doi înapoi. L-am perfecționat în ultimii 27 de ani și ne iese bine. Încă puțin și o să inventăm călătoria în timp. Destinația: Evul Mediu. (M. G.)

 

La primul concert al anului s-ar fi putut crede că gripa încă nu a ajuns în Capitală. S-a început cu două lucrări splendide, dar cântate atât de des încât orchestra părea plictisită. Dirijorul – un tânăr spelb, resemnat și absent – nu a fost de fel convingător, iar publicul, între părți, în loc să tușească, după cum îi este obiceiul, căsca. Însă, după antract, prima parte a sublimei „Renana” de Schumann a însuflețit în așa măsură auditoriul încât aproape un sfert din sală s-a pomenit, brusc, aplaudând aiurea, iar ceilalți tușind din complezență. Adică gesturi de curtoazie, nu de simptomatologie. (M. G. C.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe