Newsflash

Între ghilimele

de - ian. 17 2017
Între ghilimele

Și la acest final răvășit de an, indolentele noastre instituții au continuat să „informeze” populația dacă vreunui cetățean, aflat dincolo de granițele patriei, i s-a clătinat un fir de păr deîndată ce pe planetă a fost vreun bucluc. Chiar și dacă a căzut un dulap. În schimb, ignoră că, în țară, au pierit anul acesta, în accidente de circulație, două mii de oameni și câteva zeci de mii au fost răniți. Și, cu toate că nu se face nimic să se oprească acest măcel, corul oficialităților emite imnuri de sirenă spre cei plecați, pentru chemarea lor în patrie. Se mai poate spune ceva care să poată fi și scris? (M. G. C.)

 

Bunicii care au ocazional grijă de nepoți trăiesc mai mult decât cei care nu o fac. Acestea sunt rezultatele unui studiu efectuat de o echipă internațională de cercetători care a analizat 500 de persoane cu vârste cuprinse între 70 și 103 ani. Părinții moderni și ocupați, care își plasează frecvent copiii în grija bunicilor, pot argumenta acum fără echivoc că le fac acestora o favoare, nu invers. (M. G.)

 

După ce o investigație jurnalistică realizată anul trecut scosese la iveală mai multe disparități în prețurile practicate pentru produse similare sau chiar identice promovate ca fiind „pentru femei” sau „pentru bărbați”, un lanț britanic de magazine anunță, spre bucuria feministelor, că va înceta să mai vândă lamele de ras „pentru femei” (cele roz) la preț dublu față de lamele de ras pentru bărbați, egalând prețurile și șansele la o piele netedă. Sigur, nu e ca și cum până acum casierii verificau sexul cumpărătorului la casa de marcat, ca să se asigure că femeile nu pleacă acasă cu lame mai ieftine. Nici nu le supuneau vreunui interogatoriu dur ca să afle dacă lamele bleumarin din coșul lor erau pentru iubiții lor sau pentru ele însele. Dar s-a făcut dreptate! Egalitate, în sfârșit. (A. N.)

 

Sur, înalt, subțire și drept ca o lance, așteaptă în stația din „iadeșul” cu calea Moșilor. Poartă o beretă roșie cu însemne înaripate și o geacă maronie cu inscripții, clifturi și aceleași aripi la guler. Zâmbește cu ochii de culoarea oțelului, salută scurt cu mănușa în mână și spune că e comandorul în retragere Popescu și că a servit în la Légion étrangère până acum zece luni. E încântat că mai sunt civili care apreciază beretele și este sigur că a revenit acasă din cauza dorului „nemăsurat” de țară. De ce pare trist? Pentru că, după aproape un an de stat pe aici, are o nostalgie „nemăsurată” după Avignon. Refuză un selfie cu amabilitate, renunță să mai aștepte autobuzul și pleacă în pas gimnastic spre Romană.Voilá!
Să fie vreun moftangiu? (M. G. C.)
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe