Newsflash

Între ghilimele

de - dec. 12 2016
Între ghilimele

Zilele trecute a spintecat inima Capitalei fantoma unei ambulanțe circulând haotic, cu ușile de la compartimentul medical vraiște și tot echipamentul la vedere. Autosesizată „la moment”, conducătoarea instituției a recurs la varianta temperată și a spus că zvăpăiatului „nu-i va fi așa ușor”. Adică va avea de suportat aceleași sancțiuni pe care i le promitea și mamʼmare Domnului Goe după fiecare poznă. Iar șoferul „săpunit“ va fi iarăși, de a doua zi, „la Bulivar, birjar!”. (M. G. C.)

 

O echipă de psihologi de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj a lansat „Registrul gemenilor români”, o bază de date care urmează să constituie baza pentru viitoare cercetări și studii de genetică comportamentală. Studiile gemelare analizează măsura în care diferențele interindividuale depind de ereditate sau sunt modelate de mediu. Ar fi interesant ce poate rezulta dintr-un studiu pe doi gemeni, dintre care unul să fie în favoarea vaccinării, iar celălalt împotrivă. Se înscrie cineva? (M. G.)

 

Anticipat de mai multă vreme, cutremurul – pe care toate categoriile de prezicători l-au declarat iminent – s-a produs recent, dar... în altă grădină. Unda de șoc principală afectează rânduiala feudală din sănătate, nepotismul, metodele de reîntregire a familiei pe funcțiile de șefi din spitale și cocoțarea pe scaune de conducere după concursuri la o cafea. Se așteaptă ca „mișcarea” declanșată de ordonanța de guvern promovată de Vlad Voiculescu să nu fie doar o zgâlțâială „de suprafață”.(M. G. C.)

 

O nouă reglementare pe piața de medicamente din SUA cere ca tratamentele homeopate să aducă dovezi științifice că funcționează sau să fie etichetate ca fiind ineficiente. În ciuda acestor măsuri, atât producătorii, cât și autoritățile nu se așteaptă ca acest mesaj să descurajeze cumpărătorii. Cine a zis că omul modern e prea cinic pentru a crede într-un strop de magie? (M. G.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe