Newsflash

Între ghilimele

de - nov. 28 2016
Între ghilimele

Devine oarecum necesară sugestia ca o anam­neză completă să comporte și date privind lecturile bolnavilor. Care ar putea citi, de exemplu, materiale privitoare la „bombele cu vitamine“. E drept că autorii nu le prezintă pe acestea ca pe niște mașini infernale, ci ca pe obiecte drăgălașe și cumsecade, dar potențialul acestor texte de a zăpăci lumea poate fi egal cu cel al unui tir de inepții. (M. G. C.)

 

Compania care produce Toblerone a anunțat că va lărgi spațiile dintre triunghiurile de ciocolată, într-o încercare de a reduce costurile și a menține prețul produsului. Formula nu e nouă, are și un nume: „shrinkflation” și e mai ușor de identificat în acest caz decât la alte produse alimentare. Cineva răutăcios spunea că acum produsul va arăta ca o imitație ieftină a sa. Eu cred că, la cât de mult zahăr „înghite”, era și normal ca „elvețianca” să rămână fără niște dinți, mai devreme sau mai târziu. (A. N.)

 

Pe la începutul lunii, a produs rumoare un interviu al „Doctorului SMURD“ bazat pe speranța unora că el va demisiona. Interogatoriul a fost susținut de o doamnă zâmbitoare, persuasivă și pieptoasă, care a izbutit – în direct la TVR – cea mai absurdă însăilare de secvențe repetitive, incoerente și fără sens. După ce, trei sferturi de ceas, prezumțioasa realizatoare a repetat aceeași unică întrebare și a văzut că primește mereu același răspuns, în final, a luat act – nedumerită – de retragerea invitatului, rămânând surâzătoare și buimacă. Drept care, timp de câteva zile, interlocutorul necooperant a fost făcut cu ou și cu oțet de oricine a avut chef. Dar tot nu și-a pronunțat demisia. (M. G. C.)

  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe