Newsflash

Între ghilimele

de - oct. 31 2016
Între ghilimele

Platforma de rezervări online Airbnb și Compania de Administrare a Domeniului Bran pun anul acesta la bătaie o noapte de cazare pentru două persoane în castelul lui Dracula, în urma unui concurs desfășurat la nivel internațional. Pare palpitant, însă cei care caută senzații cu adevărat tari în noaptea de Halloween și nu numai pot încerca cazarea la un spital din țară. La alegere. Nu este nici măcar o ofertă exclusivă sau limitată. (M. G.)

 

O analiză a prezenței în spațiul public ar putea arăta că cele mai elegante, frapante, tinerele și frumușele specialiste sunt cele calificate în psihologie, iar numărul cabinetelor de acest tip este întrecut doar de cel al saloanelor cosmetice. În contrast cu această realitate agreabilă, evenimentele prin „căderi psihologice“ sunt prea frecvente pentru a nu ne aștepta la prestații mai energice din partea grațioaselor specialiste. S-a consemnat recent cum, într-o singură zi, un ambulanțier s-a aruncat cu mașina peste un stâlp, un polițist s-a atacat singur cu arma și un cunoscut editorialist-nihilist-tenisman-comentator s-a jurat că nu mai scrie niciodată. Sperăm ca doamnele respective să facă într-un fel, pentru că mulți sunt stupefiați de tipul acesta de accidente. Și nici noi nu acceptăm să recitim editoriale răsuflate. (M. G. C.)

 

Aceeași Mărie cu altă pălărie – compania farmaceutică Reckitt Benckinser, care fabrică medicamentul Nurofen, a fost acuzată de înșelăciune în Australia și Noua Zeelandă pentru promovarea și comercializarea a patru analgezice pentru dureri specifice care conțineau de fapt același ingredient activ. Povestea îmi amintește de dilema unui client dintr-o farmacie, care se întreba de unde știe pastila recomandată pentru uz nocturn când s-a făcut noapte. (M. G.)

 

Un prieten care lucrează la un spital din Statele Unite ale Americii îmi povestește că sunt în toiul unui bake sale. Toate veniturile încasate din vânzarea de prăjituri bine îmbibate cu sirop de zahăr pleacă spre American Heart Association, pentru a trata afecțiuni cardiovasculare, cauzate deseori chiar de prăjituri precum cele vândute în spital în scopuri caritabile. Când remarc ironia, mă liniștește: „Avem și trei magazine de gogoși“.(A. N.) 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe