Newsflash

Între ghilimele

de - aug. 9 2016
Între ghilimele

Anul acesta, turiștii ajunși pe insula Ibiza constituie o amenințare pentru resursele de apă ale populației autohtone, deoarece sunt în număr foarte mare. Problema ar fi mult mai mică la noi, în România rurală, dacă aceeași densitate de turiști ar ajunge aici, pentru că doar 27% din populația rurală este conectată la sistemul public de alimentare cu apă și doar 34% din gospodării au o toaletă în interiorul locuinței, conform statisticilor. (O. R.)

 

O rubrică dintr-o cercetare de statistică socială arată că numărul telefoanelor deținute este  mai mare decât cel al indivizilor care au periuță de dinți.  Nu se precizează câți au dinți. (M. G. C.)

 

În Michigan, un bărbat riscă mulți ani de închisoare pentru că a încercat să păcălească statul american cu o schemă inspirată din serialul Seinfeld. Cum deja oamenii au ajuns să confunde realitatea cu filmele, oare cum ar arăta lumea când unii se vor considera pokemoni? (O. R.)

 

Probabil că toți știm deja că periajul dinților este esențial în îndepărtarea plăcii bacteriene, dar referitor la rolul clătirii cavității orale după periaj încă mai există dileme, după cum arată și un recent studiu publicat în Journal of Clinical and Diagnostic Research. Căutând nod în papură apelor de gură, indiferent de ce substanțe active conțin, rezultatele au fost cât se poate de previzibile – clătirea prezintă beneficii demonstrate în prevenirea afecțiunilor dentare și parodontale. Un efort mic pentru om, un avantaj mare pentru dantură. (C. T.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe