Newsflash

Între ghilimele

de - iul. 15 2016
Între ghilimele

Probabil că reclamele „de drogherie“ din mass-media vor dispărea de la sine. Așteptarea nu va fi prea lungă, din moment ce umblă deja prin eter două promoții trăsnite, în care un „produs garantat“ tratează cu succes (să ne ierte doamnele) menopauza, iar un altul (să ne scuze domnii) elimină prostata. Mai bine ar elimina prostia. (M. G. C.)

 

Chiar dacă au avut norocul ca la examenul de bacalaureat să poată alege între mai multe romane pe care să le comenteze, unii elevi care au susținut proba de bacalaureat la limba și literatura română au făcut o petiție online, pentru că au ales un roman ce nu se încadra în cerințe. Ei doresc reclasificarea romanului „Moromeții“ în categoria romanului interbelic, chiar dacă el a apărut după al Doilea Război Mondial. „Și nu e chestia că nu am învățat cei care am scris romanul Moromeții...“ își argumentează ei îndrăzneala. Petiția era semnată, la 5 iulie, de peste cinci mii de persoane. (O. R.)

 

Primii douăzeci din cei o sută de ani ai actualului „război“ dintre medici și CNAS au fost înviorați, la fel ca în cunoscuta conflagrație istorică, de valuri de intenții bune. Din acest motiv, cel puțin anual, se pun la cale alte înțelegeri, acte adiționale și mai ales „contracte-cadru“. La fiecare întâlnire, „înaltele părți contractante“ se amenință copios, fac schimb de insulte și cu greu se abțin să nu ajungă la palme și înjurături. Până la urmă, sunt semnate hârtii care lasă lucrurile cam la fel, iar sacul ciuruit de probleme este cârpit cât să mai țină un an. „Războiul“ continuă. (M. G. C.)

 

Oare mai există cineva care se întreabă dacă dinții de lapte merită tratați, din moment ce oricum vor fi înlocuiți? Un studiu recent apărut în International Journal of Clinical Pediatric Dentistry oferă un răspuns previzibil – mulți părinți încă nu oferă suficientă importanță dentiției primare, considerând că pentru micuții dinți nu merită investiți nici bani, nici timp. Până la urmă, în pofida progreselor de care ne bucurăm, educația medicală încă rămâne o provocare. (C. T.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe