Newsflash

Între ghilimele

de - apr. 22 2016
Între ghilimele

Un comunicat de presă al Ministerului Sănătății e intitulat chiar așa: „Ultimul copil internat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Marie Curie» va fi externat astăzi“. Nu vă speriați, nu se închide spitalul și nici nu devine unitate pentru adulți. Nu încă, oricum. Aflăm, mai departe, că ministrul „a vizitat ultimul copil cu sindrom hemolitic uremic (SHU) internat în această unitate“. Cum ar veni, ori boala a fost eradicată din România, ori Budimexul nu va mai interna vreodată un copil cu SHU. Comunicatul continuă: „«Mulțumesc cadrelor medicale de la Spitalul Marie Curie pentru profesionalismul de care au dat dovadă. Sper că am învățat cu toții ceva din această experiență», a declarat ministrul Cadariu“. Nu știu cine ce a învățat, dar sigur nu Ministerul cum să comunice. (A. M.)

 

Anul acesta, Ziua mondială a sănătății nu a existat pentru unii. În primul rând, pentru Președinție și pentru Guvern, care se sinchisesc doar de teme globaliste și idei suprarealiste. Apoi, pentru ministerele Muncii, Învățământului și, respectiv, Sportului, care pot primi, cu această ocazie, binemeritate imputări. Dar mai ales pentru Ministerul Sănătății, care, dacă a auzit măcar jumătate din ofurile sindicaliștilor sanitari care i-au pichetat zidurile surde și mute chiar de 7 aprilie, are destul timp până la anul să-și pună „cenușă“ în cap. (M. G. C.)

 

Un fost preot din Rusia a luat la bătaie un om de afaceri, pentru un loc de parcare. Cu lemnul nu ne e clar cum rămâne, dar e clar că Dumnezeu preferă spațiile mici. (A. N.)

 

Pentru amorul propriu de șofer, categoria „șofer de ambulanță“ este cea mai susceptibilă de zăpăceală și indolență. Acești șoferi cred că, dacă umblă gătiți ca husarii, fac larmă cu sirena și orbesc lumea cu reflectoarele, pot fi în drept să schilodească oamenii pe ulițe. Iar micile observații îi întărâtă și fac mai rău. Săptămâna trecută, au ologit o elevă, iar pe o copilă au trimis-o pe lumea cealaltă. Pentru ei, situația este fără viitor, dar șefimea ar trebui înlăturată dacă nu-i mai poate controla. (M. G. C.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe