Newsflash

Între ghilimele

de - apr. 15 2016
Între ghilimele
Domnul Ionică, fost constructor, merge pe optzeci de ani. Doctorița i-a prescris, printre altele, o plimbare de un ceas pe zi.
Spune că drumurile nu-l plictisesc pentru că face și cercetări. „Uite, este în Floreasca un parc fără nicio dugheană cu fleacuri. Rar mai vezi“. Ultima sa descoperire e însă alta. „Am dat de un spital în București care nu are niciun spital privat lipit de el. Vorbesc serios. Nu spun care. Trebuie să mai verific“. (M. G. C.)

 

Odată cu adoptarea planului-cadru pentru clasele V–VIII, Ministerul Educației a prezentat și portretul absolventului de gimnaziu. Că sună utopic nu-i bai, e bine să gândim pozitiv, dar cine a scris ultimul capitol al utopicului profil sigur n-a absolvit gimnaziul pe care și-l închipuie. Astfel, la capitolul sensibilizare și exprimare culturală citim că: „Absolventul de gimnaziu este capabil să realizez (sic!) lucrări creative folosind diverse medii, inclusiv digitale. Participă la proiecte și evenimente culturale organizate în contexte formale și non-formale care promovează contextul cultural local și patrimoniului național și universal“ (sic!). (A. N.)

 

Se aude prea frecvent de medici din „rețea“ care primesc pacienții cu nepăsare, acreală și „sictir“. Chiar fără cazurile de etică și de „obraz gros“, tot mai rămâne o grămadă de oameni care, din cauza acestor mofturi, este vârâtă în fiecare zi pe ușile firmelor medicale private. Noi știm însă tocmai din vremea lui jupân Molière că dacă mai merge mult așa, tratamentele vor ajunge atât de scumpe încât unii suferinzi (mai ales închipuiți) nu vor mai dori să se îmbolnăvească. Ceea ce nu e tocmai de lepădat. (M. G. C.)

 

Potrivit unor statistici ale Autorității Electorale Permanente, în România de azi ar trăi peste 100.000 de oameni cu vârste de peste 90 de ani, iar mai mult de 5.000 ar fi trecuți de 100 de ani. Statistici care ne învață că nu toate statisticile au fost create egale. Greu de crezut că suntem unul din cele mai longevive popoare, poate mai degrabă avem cea mai „longevivă“ problemă de statistică și evidență a populației. (A. N.)

 

A produs multă rumoare cazul unei individe de la o grădiniță de lux care „altoia“ fără milă copiii. Cu toate că au fost etalate probe, unii părinți ai prichindeilor de acolo spun că au fost foarte mulțumiți de serviciile din această unitate. Probabil pentru că nu trebuia să-i mai bată acasă. (M. G. C.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe