Newsflash

Între ghilimele

de - mar. 18 2016
Între ghilimele

În pofida celor care cred că ministrul sănătății nu a dorit funcția și nici acum nu prea o vrea, evenimentele au făcut ca, în ultimele zile, acesta să fie mai activ. Vizitează spitale, face declarații pe scară și pe fugă, clamează „măsuri radicale“ pe care nu le numește și, în timp ce unii tot îi cer demisia, el insistă să facă alții acest gest. Cum ar veni, demisionabilul strigă demisia. (M. G. C.)

 

Ar trebui denunțat un caz atipic de epigonism în care abilitățile de zeflemist public pe care le-a părăsit, de-o vreme, un doctor de pe la Galați sunt preluate de un agent de stradă din Oltenia. E la fel de trist să ironizezi un pacient care și-a rupt noada sau un șofer care „calcă strâmb“ linia continuă, doar pentru a scoate din asta foiletoane succesive care au exact hazul unui castron cu terci. Măcar de n-ar fi plagiate. (M. G. C.)

 

Ben Carson, neurochirurgul aflat în cursa pentru alegerea candidatului GOP la prezidențialele Statelor Unite, vorbește în diferite interviuri despre cum Obama nu e „suficient de negru“ pentru că n-a fost destul de sărac în copilărie. Ciprian Ciucu, candidatul M10 pentru primăria Capitalei, spune de patru ori într-un singur interviu că dacă guvernul nu îl va asculta „le taie apa caldă și căldura“. Chiar dacă nu pare, există o legătură. Am reușit să importăm ceva din cultura politică a SUA – nu dezbaterile serioase, ci planul B: „Dacă nu-i poți convinge, zăpăcește-i!“. (A. N.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe