Newsflash

Între ghilimele

de - ian. 11 2016
Între ghilimele

Cea mai amuzantă filmare văzută în vacanța de Crăciun a fost cea cu președintele urându-ne „Crăciun fericit!“. Cu același ton și același patos cu care ar fi spus: „vin teroriștii“, „domnule Ponta, ați plagiat“, „mi-e frică de rechini“, „pe prietenul meu imaginar îl cheamă Bobo“, „lăsați piața să vină la mine“. (A. N.)

 

Pentru a arăta bine de Revelion, specialiștii ne sfătuiesc să nu sărim niciodată peste exerciții și să ținem un regim alimentar strict după Crăciun. Desigur, asta presupune mai întâi să facem zilnic exerciții, pentru a nu sări peste ele, și apoi să putem dilata timpul dintre cele două sărbători pentru a reuși să slăbim în mai mult de șase zile cât ne-am îngrășat într-una. (O. R.)

 

În timp ce oficialii păstrează o anumită rezervă, la sfârșit de an prind contur basmele cu prinți și prințese, iar Principesa Margareta nu face excepție. Înălțimea sa a susținut, cu grație monarhică, o sesiune de medaliere pentru salvatorii traumatizaților de la sfâșietorul eveniment cunoscut. Deși cu o margaretă nu se face primăvară.(M. G. C.)

 

Locuitori din Carolina de Nord au protestat împotriva creării unei ferme solare în statul lor pe motiv că panourile fotovoltaice ar epuiza energia soarelui. Mai mult, această teorie este susținută de cercetătorii de la Universitatea Wyoming. În urma protestelor, autoritățile au interzis construirea fermei și a oricăror alte viitoare panouri solare în zonă. Dacă fenomenul epuizării energiei solare ia amploare globală, este posibil ca în curând să plătim și taxă pe lumina solară. (O. R.)

 

Fără îndoială că lerul a fost cuvântul săptămânii în țara noastră, dar și americanii au colindele lor. Donald Yetter Gardner a scris, în 1944, un cântec de Crăciun despre cei doi incisivi centrali. „All I Want for Christmas Is My Two Front Teeth“ se pare că a fost unul din hiturile vremii, iar copiii americani încă îl au în repertoriu. (C. T.)

 

Un bărbat din Germania a murit încercând să arunce în aer un automat cu prezervative. Am putea crede că era de origine română, căci chiar acum o lună am citit o știre despre un bărbat din comuna Cumpăna care a spart un automat de cafea, însă românii folosesc în medie un prezervativ pe an, așa că șansele ca acela care a produs inepția să fi fost român scad dramatic. (O. R.)

 

Cum faci un material de copertă, dacă ești în pană de idei? Iei frumos o poză cu președintele, o trântești și pe copertă, și în pagină, transcrii discursul sforăitor pe care l-a rostit la un eveniment pe o temă SF încă în România (educația pentru sănătate), îl paginezi cât mai pompos și gata, te-ai scos. „Șeful statului este mulțumit de faptul că tot mai mulți români conștientizează importanța prevenției, a stilului de viață sănătos și a informării corecte“. Așa începe articolul din „Politici de sănătate“. Ei, dacă șeful statului este mulțumit, eu zic: „noi să fim sănătoși“. La propriu. (A. N.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe