Newsflash

Între ghilimele

de - dec. 28 2015
Între ghilimele

O declarație făcută din ușa secției propagă impresia că infecțiile nosocomiale au atins gravitatea ciumei. A fost nevoie, pentru încadrare în termeni obiectivi, de intervenția publică a profesorilor Streinu-Cercel și Săndesc pentru a drege „coada la ibric“. Să vedem cât va ține. (M. G. C.)

 

Un studiu realizat de o companie financiară specializată în administrarea flotelor auto relevă faptul că românii sunt pe locul trei la categoria celor mai proști șoferi din Europa. Oare asta pentru că mulți dintre conducătorii auto români nu știu să scrie și să citească, dar au permis de conducere? (O. R.)

 

După aproape două luni de la instalare, credem că titularul cel mai relevant din guvern este exact ministrul sănătății. În afară de atitudine și calm ardelenești, domnia sa mai iese în evidență prin discreție, tăcere și capacitatea de a părea că lipsește în timp ce este prezent. (M. G. C.)

 

Odată cu apropierea Crăciunului au început să apară și sfaturile legate de alimentația populației: „Nu neglija kilogramele care se adună de sărbători“, sună unul dintre ele; „În această perioadă, evitați consumul de grăsimi, dulciuri și alcool la aceeași masă” este altul. Să le amintească cineva celor care dau sfaturi că nu doar de Crăciun  trebuie să ne intereseze alimentația echilibrată și controlul greutății. (O. R.)

 

Copilul a început să meargă deja, însă nu i-a ieșit niciun dințișor. Dacă mai este cineva îngrijorat din cauza asta, atunci aflați că Turkish Journal of Pediatrics a analizat, în premieră, legătura dintre apariția dinților și momentul în care copilul reușește să meargă singur. Se pare că nu au nimic de-a face una cu alta. Și uite așa, pentru a nu știu câta oară, science saved the day. (C. T.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe