Newsflash

Între ghilimele

de - sept. 25 2015
Între ghilimele

Nu comentăm reacția pe care instituțiile noastre o au  față de criza migraționistă, dar ne preocupă somnolența organizațiilor umanitare. Între acestea, cea mai indiferentă ar putea fi tocmai Crucea Roșie, care parcă nici nu observă că, aproape sub nasul ei, mii de oameni eșuează pe continent și au nevoie de susținere calificată. Poate noua conducere ar dori ca activitățile acestei societăți să fie mai discrete, dar de aici până la o atitudine de „nepăsare suverană“ este un spațiu ce pare golit de orice acțiuni caritabile. (M. G. C.)

 

Este cazul să recunoaștem că, în pofida aparenței sale de tinerețe incompetentă, ministrul sănătății a realizat multe lucruri bune, chiar dacă a făcut și destule „greșeli neforțate“. De aceea, ne miră că două vârfuri politice „deschid focul“ asupra lui Nicu Bănicioiu, făcându-l răspunzător, unul – că nu explică ceva ca să priceapă el, celălalt – pentru că are guturai. Deși tot ce mai spun domnii Ponta și Dragnea, în ziua de azi, înseamnă foarte, foarte puțin... (M. G. C.)

 

Un studiu din Journal of Dental Hygiene atrage atenția asupra acidității unor băuturi responsabile de apariția cariilor dentare. Nimic nou sub soare, am putea afirma, dar cine s-a gândit că și apa plată se încadrează în această categorie? Datorită pH-ului acid, aceasta poate contribui negativ la echilibrul sănătății orale. Deci, continuăm să bem apă plată cu lămâie? (C. T.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe