Newsflash

Între ghilimele

de - aug. 24 2015
Între ghilimele

CNAS anunță sec publicul că obligativitatea cardului se amână. Profitul cetățenilor din această experiență ar fi că nu este cazul să mai pună la inimă toate proiectele acestei instituții; se vede că nu ține morțiș la planurile sale și e gata oricând să și le dea singură peste cap. (M. G. C.)

 

CDC-ul american este preocupat de faptul că programul școlilor începe prea devreme și nu le permite elevilor să doarmă cele 8,5–9,5 ore recomandate. Cursurile încep după opt și jumătate dimineața (recomandarea CDC și a Departamentului de educație) în mai puțin de una din cinci școli, recordul negativ fiind deținut de sudul sărac – în Louisiana, programul școlar începe, în medie, la 7:40, după cum se arată într-un studiu foarte recent. În România, programul școlilor începe la ora 8 dimineața invariabil, pentru că așa a vrut Daniel Funeriu pe vremea în care a fost ministru. Dintre toate inițiativele acestuia, s-a renunțat la cele bune, cum era cea care împiedica ascensiunea universitarilor fără operă sau prin care plagiatele erau judecate de o comisie independentă, dar s-a păstrat decizia proastă (zic americanii) ca toți copiii să fie la școală la ora la care voia ministrul fără somn să-i aibă la serviciu pe angajații din subordine. (A. M.)

 

Doamna dr. Z., la peste 80 de ani, nu mai bate congresele, dar o poți întâlni la marketul din colț. A ținut cursul de pedodonție și a scris un tratat de toată isprava. A demonstrat că unica funcție a pastelor de dinți este aceea de spălare (care ar fi de ajuns) și că mai mult nici nu pot. Dar, acum, toate reclamele susțin că... Te privește, albastru, drept în ochi și conchide: „Rămâne cum am vorbit“. (M. G. C.)

 

Ministerul Apărării Naționale organizează, de Ziua Marinei, un concurs de selfie-uri. Tot ce trebuie să facă cei cu prea mult timp liber este să se fotografieze cu un marinar, apoi să dea like paginii de facebook a MApN și să încarce imaginea. Dacă obțin cele mai multe like-uri, oamenii vor câștiga un tricou de marinar. Tot în aceste zile, niște cercetători de la Universitatea din Wisconsin au realizat un studiu din care reiese că postarea pe facebook a fotografiilor împreună cu alte persoane duce la consolidarea relației. Nu pot decât să mă întreb dacă MApN are prea mulți marinari celibatari pe care vrea să îi așeze la casele lor și dacă se încearcă scăderea numărului de pensii alimentare plătite străinilor din bani românești. (O. R.)

 

După a cincea conversație cu un angajat al unei companii de telefonie mobilă, de care dau pe numărul de fix de la relații cu clienții, mă întreb serios dacă psihiatria nu ar trebui să aibă două supraspecializări: depresia post-relații cu clienții și tulburarea obsesiv-compulsivă de la încercat de un pic prea multe ori să schimbi setările unui SIM care evident nu merge în niciunul din telefoanele pe care ai reușit să pui mâna în ultimele trei zile. Altfel, sunt împăcată pentru că, la fiecare apel, aflu că solicitarea mea a fost înregistrată și are numărul de ordine 2943574637. (A. N.)

 

 

„E interzis să mori“, scrie primarul unei comune calabreze în ordinul cu numărul 11 din 5 august 2015. Recalcitranți și de stânga, ca mai toți calabrezii, locuitorii au ocupat piața din centrul satului pentru a se opune actelor samavolnice ale autorităților. (M. V. A.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe