Newsflash

Între ghilimele

de - aug. 10 2015
Între ghilimele

Un grup de „sceptici” de pe Facebook porcăiește de zor un fost rector de la IMF Timișoara. Motivul? L-au confundat cu un oarecare muscelean cu un nume apropiat (nici măcar identic). Pentru niște indivizi care declarativ se îndoiesc de toate, scepticii noștri au cam multe certitudini. I-ar face invidioși până și pe Piersicuța sau pe alți antivaxeri. (A. M.)

 

În urma unui studiu comparativ între 2013 și 2012, s-a observat că, în mediul rural, consumul de pastă de dinți aproape s-a dublat! Vestea ar fi mai mult decât îmbucurătoare dacă nu ne încurcăm în cifre: s-a calculat că populația rurală folosește un tub de pastă de dinți la trei ani în loc de șase. Periuța de dinți este și ea schimbată o dată la zece ani, observându-se și la acest capitol un pas înainte spre o igienă dentară ideală. (C. T.)

 

Am avut privilegiul să cunoaștem nemijlocit mulți medici cu personalități diverse. Dar niciunul tâmpit. Tocmai de aceea, ne este greu să estimăm cum se așteaptă politicienii să fie primite intențiile de creștere, în etape și cu țârâita, pe vreo doi ani, a salariului doctorilor. Asta în timp ce marii demnitari își triplează leafa, în mod nedemn, imediat și dintr-un foc. Trebuie să recunoaștem că acești domni se pricep foarte bine să deprime oamenii. (M. G. C.)

 

Ar fi cam cinic să zicem că diligența guvernului gonește trasă de trei cai șchiopi spre încheierea mandatului. Observăm, totuși, cum, în această cursă, opoziția, care îi urmărește fără scrupule, nici nu ia în seamă punguțele cu doi bani aruncate din trăsură pentru leafa doctorilor, pensiile speciale, premiile pentru bac, amputările de TVA etc. Cursa continuă către finalul simpaticei povești cunoscut de toată lumea. (M. G. C.)

 

Celebrul profesor vertebrolog Sandu Brîndușa și-a înregistrat în 2006 marca „Acolo unde gândul nu pătrunde, mintea nu ajunge – vector potențial brîndușa de stare de echilibru în filozofia vieții“. Science, Nature se aude? Îl găsiți pe domnul profesor pe gang la dreapta, acolo unde gândul nu pătrunde, mintea nu ajunge. E suficient să sunați la interfon 41. (M. V. A.)
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ulterior, celebrul profesor vertebrolog a înregistrat și mărcile „nutriție prețioasă“ și „aliment prețios brîndușa“. Toate aceste mărci înregistrate îi dau dreptul, spune site-ul celebrului profesor, „să ofere servicii de efectuare a tratamentelor medicale“. Mâine merg și eu la OSIM să înregistrez marca „Minunatul zburător, pilot uman automat, garantat și etern plutitor“.
Și începând de poimâine, vă aștept pe liniile aeriene Tarom. (M. V. A.)
 
 
Nu le am cu nunțile, mă duc numai când n-am de ales. Dar am căpătat un mare respect pentru industrie zilele astea. Am căutat „cât se dă la nuntă în București“ și am dat de un site pe care poți calcula darul în funcție de loc, de relația cu cei care te-au invitat, de numărul de persoane care onorează invitația, de veniturile tale și de ziua săptămânii în care se ține. Habar n-aveam că e așa de complicat. Mi-e frică să caut pe Google, dar îmi imaginez că nu suntem departe de o aplicație care să îți calculeze valoarea șpăgii de dat unui funcționar, ținând cont de: felul instituției publice, nevoia ta specifică, experiența ta în dat șpăgi și gradul de țâfnă de pe fața funcționarului. (A. N.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe