Newsflash

Între ghilimele

de - apr. 9 2015
Între ghilimele

Văd, la un respectat post românesc de ştiri (Digi 24), o „servită“ despre un vaccin care costă multişor. Cum raţiunile de sănătate publică nu indică introducerea lui în programul naţional de imunizări, lobby-ul companiei producătoare nu mai ţine cont de realitate. Astfel, după o logică numai de PR-ist ştiută, „la nivel mondial, gastroenterocolita ucide, anual, peste 500.000 de copii cu vârste sub cinci ani. În ceea ce priveşte rata mortalităţii infantile din Uniunea Europeană la copiii de până la cinci ani, România se află pe locul al treilea, după Ucraina şi Moldova“. Nici nu mai contează că decesele alea sunt în ţări din lumea a treia sau că în România gastroenterocolita e responsabilă de doar 1,79% din decesele copiilor sub 5 ani (multe neprevenibile prin vaccinarea respectivă). Vindeţi, băieţi, dar mai puneţi şi (P)-ul publicitar din când în când, atunci când faceţi marketing, nu ştiri. (A. M.)

 

O casă de bătrâni din Statele Unite a tipărit un calendar nud cu locatarii ei. Nud, dar decent. Acoperiţi adică de perdele diafane, într-o cadă cu spumă luxoasă, printre petale de orhidee, în aşternuturi de catifea, doamnele şi domnii arată simpatic foc. Calendarul s-a vândut foarte bine, necesitând mai multe editări. Cu banii câştigaţi, locatarii îşi vor face câteva operaţii estetice şi vor petrece câteva nopţi în Las Vegas. Dacă ar fi fost în România, cu banii câştigaţi sigur şi-ar fi cumpărat „tron“. Dacă nu ştiţi ce e un „tron“, vă sfătuim să nu încercaţi să aflaţi (M. V. A.)

 

În toată isteria asta cu bonurile fiscale şi cu magazine închise pentru trei lei, inspectorii ANAF n-or fi ajuns şi pe la biserici? Nu, nu ca să se spovedească, cine ştie ce ar mai ieşi de acolo, ci pur şi simplu să cumpere lumânări, să zicem. Evident că nu vor primi bon fiscal. Şi atunci ce vor face: vor închide biserica? (D. D. M.)

 

Cea mai bună păcăleală de 1 aprilie nu a fost discursul preşedintelui, nici promisiunile de combatere a corupţiei făcute de parlamentari ori de membrii guvernului şi nici măcar blatul dintre CNAS şi medicii de familie, ci un articol din Nature, care avertizează că dragonii ar putea fi readuşi la viaţă de încălzirea globală. Dintre cele enumerate, e şi păcăleala cea mai plauzibilă. (A. M.)

 

Într-un preambul la Sfintele Paşti, papa Francisc sare în apărarea turmelor de miei sacrificaţi în fiecare an. Interpretând esenţa sărbătorii, el spune că spiritul acesteia nu sunt festivităţile de măcelărie, ci sacrificiul Domnului, care este smerit ca al unui miel. În acest spirit, marele iezuit ar putea să împiedice şi decimarea turmei sale de credincioşi care, la fiecare sărbătoare a Învierii, rupe mesele cu fripturi şi uşile camerelor de gardă cu urgenţe. (M. G. C.)

 
 
 
 
 
În Scoţia reîncep disecţiile publice pe cadavre. 100 de lire biletul. Fraţi britanici, dar haideţi în România. Dăm un bilet la jumătate de preţ. Fără bon fiscal (M. V. A.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe