Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

GINGER ROGERS

Viața Medicală
Madeleine KARACAŞIAN vineri, 15 iulie 2011

   Cine n-a văzut-o măcar o dată dansând şi cântând pe Ginger Rogers, cea care, alături de Fred Astaire, a alcătuit cea mai legendară pereche de dansatori din istoria filmului? (...)
 

   Cine n-a văzut-o măcar o dată dansând şi cântând pe Ginger Rogers, cea care, alături de Fred Astaire, a alcătuit cea mai legendară pereche de dansatori din istoria filmului?
   Iubitorii celei de-a şaptea arte sărbătoresc la 16 iulie centenarul naşterii celei ce a fost Ginger Rogers, pe numele ei adevărat Virginia Katherine McMath, născută în Independence (Missouri), fiică a scenaristei Lela Emogen Owens şi a inginerului William Eddins McMath. Părinţii aveau să divorţeze, iar mama s-a recăsătorit ulterior, în Fort Worth (Texas), cu ofiţerul de marină John Logan Rogers. Deşi n-a adoptat-o oficial niciodată, Ginger i-a purtat numele.
   Văzând-o înzestrată cu daruri naturale – siluetă, frumuseţe, farmec, dezinvoltură, talent la muzică şi dans –, mama a încurajat-o pe tânără să intre în lumina strălucitoare a reflectoarelor. Mai întâi, a câştigat un campionat de charleston. În timp ce urma cursurile liceului din Fort Worth, Ginger face publicitate. Cântă apoi în vodeviluri şi, mutându-se la New York, debutează pe Broadway în musicalurile „Top Secret“ şi „Girl Crazy“, dansând alături de Lew Ayers, care i-a devinit soţ. Avusese deja unul şi urma să mai aibă câţiva. Evoluează cu orchestra lui Paul Ash, unde este remarcată de Rudy Vallée, alături de care, în 1928, joacă în scurtmetrajul „Campus Sweethearts“, iar peste doi ani în lungmetrajul „Young Man of Manhattan“.
   Au urmat patru decenii de carieră tot mai glorioasă, desfăşurată la studiourile Paramount, RKO, Warner şi Metro Goldwyn-Mayer, care şi-au disputat serviciile actriţei. Primele ei filme, cunoscute şi de spectatorii din România, au fost „Suicide Fleet“ (Corăbierii morţii), „The Therteenth Guest“ (Secretul celor 13), „Gold Diggers of 1933“ (Parada aurului), „42nd Street“ (Strada 42), „Flying Down to Rio“ (Carioca). (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.