Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă

EXAMENUL DE LICENŢĂ LA MEDICINĂ

Viața Medicală
Mihai COMŞA vineri, 18 septembrie 2009

Pentru cei mai mulţi studenţi ai facultăţilor din România, momentul final al şcolarizării lor îl constituie examenul de licenţă. Urmarea, un masterat, este cu totul altă poveste, care capătă din ce în ce mai mulţi adepţi. (...)

   Pentru medicinişti, licenţa nu are nici pe departe valoarea de ultim hop pe care o are acelaşi examen la colegii lor de la alte facultăţi. Aceasta nu din considerentul că este vorba de o lipsă de consideraţie a acestor studenţi pentru valoarea examenului de licenţă la facultatea pe care au urmat-o, ci mai degrabă pentru că abia au ajuns la jumătatea pregătirii lor, urmând „temutul“ rezidenţiat.
   Totuşi, examenul de licenţă reclamă anumite eforturi din partea absolventului de Medicină şi este foarte interesant de analizat bibliografia din care trebuie să se pregătească pentru examenul grilă – metodologia actuală arată că se susţine un examen grilă şi apoi se prezintă lucrarea de diplomă. Cu minime variaţii, bibliografia este cam aceeaşi în ultimii ani, fiind constituită (în 2009) din „doar“ şapte surse de căpătâi. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în săptămânalul nostru, Viaţa medicală.


  

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC