Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE

Evenimente necurriculare

Viața Medicală
Dr. Nicolae-Iordache IORDACHE vineri, 27 aprilie 2018
    Studentul la medicină (căci despre el este vorba) se implică în organizarea de evenimente necurriculare pentru întreaga comunitate. Necurriculare?! Da. Cu noi examene bătând la ușă, de ce l-ar interesa pe studentul la medicină cum să fie mai întâi om, înainte de a fi medic, sau rezecția tumorilor ghidată de fluorescență, sau ce probleme ar avea ochii tăi dacă ți-ar da prin minte să te duci pe Marte? Sau cum poți restabili motilitatea unor șoricei paralizați? Sau cum să lucrezi în echipă într-o societate plină, nu-i așa, de eroi? Sau telemedicina?
    Aproape o sută de studenți care își duc la bun sfârșit responsabilități extrașcolare, zeci de ore de muncă. Un buget considerabil de strâns. De la mulți oameni, că nimeni nu are interes de marketing major pentru… o joacă de studenți. O fac cu mult, foarte mult entuziasm și mândrie. Sunt întotdeauna gata să te ajute.
    Invită oameni din țară, dar și din afara granițelor. Unii, cercetători aflați la frontierele cunoașterii, alții care au un mesaj util pentru ei. Organizează mici evenimente în care să se simtă bine alături de invitații, dar și de colegii lor, fie că este cină, mic dejun sau petrecere. Își așteaptă oaspeții la aeroport într-un mod mai mult decât surprinzător (vezi foto). Își fac fotografii cu nou-veniții și-apoi îi prezintă comunității lor: mici trofee de bucurie pentru orele ce urmează.
    Sunt maeștri ai conversației. Au întrebări pregătite, vor să afle cât mai multe de la tine, cât timp ești prin preajmă. Te invită la o plimbare printre străduțele întortocheate ale orașului să vă bucurați împreună de splendoarea primăverii, în vreme ce discuți despre viitorul medicilor. Nu te lasă „nesupravegheat”. Nu lasă nimic la voia întâmplării. Dacă nu te-a făcut nimeni până acum să te simți VIP, regal, te fac ei. Ești copleșit de atenția lor și oarecum stângaci dacă nu ești obișnuit.
    Îți mulțumesc. De mai multe ori. Păstrează respectul inițiatorilor programului. Pun întrebări la finalul prelegerilor. La obiect. Întrebări care să ajute și să ridice valoarea conferinței. Te întreabă la final dacă ai ajuns cu bine acasă. Au încă flacăra arzând pentru o lume mai bună.
    Am încercat să compar cu ceea ce știu că mă înconjura cu un sfert de veac în urmă. Nu prea am găsit potriviri. Lumea chiar devine un loc mai bun, dar unii dintre noi am renunțat mult prea devreme să avem ochi pentru asta.
    Sunt convins că mulți studenți își vor aminti de acest program, de voluntariat (așa cum le place să spună). Vor fi învățat astfel multe lucruri care nu-și găsesc loc în programa școlară: pasiunea, reușita, organizarea, responsabilitatea, PR-ul, lucrul în echipă, respectul pentru colegi, dorința de a fi cât mai aproape de focul cunoașterii.
    Cele de mai sus sunt impresii de la un eveniment pus la cale de Organizația Studenților la Medicină ai UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. Sunt la al cincilea eveniment organizat. Au vrut să fie un fel de TED medical al lor. Le-a ieșit: heartcluj.com. Succes și inspirație și altora! La fel de tineri sau cu păr mai alb.


Abonament VM 600x600-01 v3b

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Până la 31 ianuarie 2021, ai reducere la prețul abonamentului pe 12 luni și ceva în plus:
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.