Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Din nou despre fanatici

   Recent, în nr. 8 (24 februarie 2012), „Viaţa medicală“ a prezentat, sub semnătura dnei Elena Solunca, cu titlul „Vocaţia ca excelenţă“, o invitaţie la lectura cărţii medicului jurnalist Vlad Mixich, „Fanaticii“. Apariţia acestui volum de interviuri-eseuri în peisajul actual, arid şi secetos al societăţii contemporane, cu mulţi (prea mulţi!) care îşi clamează apartenenţa la intelectualitate, cultură şi morală, atrage atenţia. Cele nouă personalităţi prezentate în recenzie demonstrează diversitatea domeniilor în care se poate exprima adevărata vocaţie. Cel de al zecelea „fanatic“, omis din enumerare, este tânărul cercetător din Institutul Cantacuzino, biol. Cătălin Ţucureanu, un pasionat al domeniului imunologiei bolilor infecţioase şi un simbol al echipei de fanatici din care face parte.
   În prezentarea sa, Vlad Mixich se lasă condus de propriul „fanatism“, cu dorinţa de a semnala adevărul (numai adevărul!), pentru noi şi pentru posteritate, mergând pe urmele fantomei care bântuie Institutul, după cum presa şi „Viaţa medicală“ au semnalat în mai multe rânduri.
   O viaţă profesională trăită în Institutul Cantacuzino îmi permite să scot în evidenţă tipul de „fanatism colectiv“ al cantacuziniştilor, care a scăpat atenţiei comentatorilor. Cu fanatism s-au urmărit obiectivele fondatorului – în cercetare, producţie, învăţământ –, totul în slujba sănătăţii publice. Mai presus de toate, se întrevede existenţa minţilor luminate şi oneste, străine de interese meschine şi de grup, care au ajutat şi sprijinit, înţelegând rolul de interes naţional al Institutului, manifestat în contribuţia continuă la asigurarea şi menţinerea sănătăţii.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.