Newsflash

Cinci măsuri pentru reducerea numărului de naşteri premature

de - nov. 23 2012
Cinci măsuri pentru reducerea numărului de naşteri premature
   Implementarea completă a cinci măsuri pentru prevenirea naşterilor premature în 39 de ţări cu venituri ridicate ar preveni anual 58.000 de naşteri premature şi ar economisi trei miliarde de dolari, potrivit unui studiu publicat în revista britanică The Lancet astăzi, înaintea Zilei mondiale a prematurităţii (17 noiembrie). Este prima lucrare care analizează, în mai multe ţări, cauzele naşterilor premature şi reducerile de cheltuieli care ar putea fi realizate. Au fost identificate cinci măsuri bazate pe dovezi care ar reduce naşterile înainte de termen: descreşterea numărului cezarienelor indicate nemedical şi a travaliilor induse (care se prevede că ar avea şi efectul cel mai substanţial); limitarea transferului de embrioni multipli în reproducerea asistată; încetarea fumatului; suplimentarea progesteronică; serclajul cervical. Dacă toate cele 39 de ţări studiate ar implementa complet aceste intervenţii, reducerea relativă a naşterilor premature ar fi în medie de 5% până în 2015, între 2%, în Marea Britanie, şi 8%, în SUA. Potrivit cercetătorilor, analiza constată că potenţialul actual pentru prevenirea naşterilor premature este şocant de scăzut, în plus, cele cinci măsuri identificate fiind dificil de implementat. Se speră că ţinta de reducere relativă de 5% în ţările cu venituri ridicate va motiva iniţierea unor programe de acţiune şi că restul de 95% va stimula cercetarea imediată şi strategică, care ar trebui să se concentreze şi pe cauzele naşterilor premature şi la soluţiile pentru acestea în ţările cu venituri mici. Anual, 15 milioane de copii se nasc înaintea celor 37 de săptămâni de sarcină, 1,1 milioane dintre aceştia murind în fiecare an.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe