Personalitate de seamă a Chirurgiei mondiale, la început de secol 20, anatomist pasionat, profesorul Thoma Ionescu este considerat, în prezent, părintele Chirurgiei moderne din ţara noastră. Contribuţiile sale ştiinţifice (din care unele sunt la fel de valide şi în zilele noastre!) sunt impresionante, deopotrivă prin valoare, prin număr, ca şi prin varietatea domeniilor abordate. Anul acesta aniversăm 150 de ani de la naşterea marelui chirurg, dar şi un secol de când a întreprins un memorabil turneu în cele mai importante centre de specialitate din Anglia şi SUA, cu demonstraţii ale tehnicii sale revoluţionare, de rahianestezie înaltă. Miercuri, 24 noiembrie a.c., la Academia Română, vârfuri ale medicinii româneşti actuale îl vor omagia pe Thoma Ionescu. Mai multe detalii despre acest eveniment ne oferă dl prof. dr. Ioanel Sinescu, organizatorul simpozionului, într-un interviu realizat de dl dr. Aurel F. Marin. (...) "> Chirurgii români îşi onorează înaintaşii - Viața Medicală
Newsflash

Chirurgii români îşi onorează înaintaşii

de Dr. Aurel F. MARIN - nov. 19 2010
Chirurgii români îşi onorează înaintaşii

   Personalitate de seamă a Chirurgiei mondiale, la început de secol 20, anatomist pasionat, profesorul Thoma Ionescu este considerat, în prezent, părintele Chirurgiei moderne din ţara noastră. Contribuţiile sale ştiinţifice (din care unele sunt la fel de valide şi în zilele noastre!) sunt impresionante, deopotrivă prin valoare, prin număr, ca şi prin varietatea domeniilor abordate. Anul acesta aniversăm 150 de ani de la naşterea marelui chirurg, dar şi un secol de când a întreprins un memorabil turneu în cele mai importante centre de specialitate din Anglia şi SUA, cu demonstraţii ale tehnicii sale revoluţionare, de rahianestezie înaltă. Miercuri, 24 noiembrie a.c., la Academia Română, vârfuri ale medicinii româneşti actuale îl vor omagia pe Thoma Ionescu. Mai multe detalii despre acest eveniment ne oferă dl prof. dr. Ioanel Sinescu, organizatorul simpozionului, într-un interviu realizat de dl dr. Aurel F. Marin. (...)
 

    Miercuri, 24 noiembrie, Aula Academiei Române va găzdui un eveniment omagial dedicat marelui chirurg român Thoma Ionescu, cu ocazia aniversării a 150 de ani de la naştere (13 septembrie 1860), dar şi a unui secol de la turneul medical demonstrativ efectuat de acesta în Anglia şi America (1909–1910). Întemeietor al Şcolii româneşti moderne de Chirurgie, Thoma Ionescu a avut numeroase contribuţii prioritare, atât prin descrierea unor structuri anatomice, cât şi prin dezvoltarea şi perfecţionarea de numeroase tehnici chirurgicale. A fost ales membru de onoare al Academiei Române în anul 1925. Despre manifestarea prezidată de dl acad. Laurenţiu M. Popescu şi organizată de Secţia de ştiinţe medicale a Academiei Române, alături de Academia de Ştiinţe Medicale şi de UMF „Carol Davila“ Bucureşti, dar mai ales despre personalitatea omagiată, am aflat mai multe detalii de la dl prof. dr. Ioanel Sinescu, membru corespondent al Academiei Române, organizatorul simpozionului intitulat: „Thoma Ionescu – Destinul Chirurgiei româneşti. 150 de ani de la naştere“.
 Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe