Newsflash

Certificat nou pentru membrii CMDR

de Alexandru NEAGU - nov. 23 2012
Certificat nou pentru membrii CMDR
   Certificatul de membru CMDR. Prin Decizia Colegiului Medicilor Dentişti din România nr. 71 din 29 septembrie 2012, publicată în Monitorul Oficial nr. 744 din 5 noiembrie 2012, a fost modificată şi completată Decizia consiliului naţional CMDR nr. 16/2006 privind eliberarea certificatului de membru al Colegiului Medicilor Dentişti din România, adoptându-se cu această ocazie un nou model al respec­tivului docu­ment. De ase­menea, se regle­men­tează modelul de certificat pentru absolvenţii care posedă adeverinţa de absolvire a studiilor, valabilă până la eliberarea diplomei de licenţă, dar nu mai mult de 12 luni de la data emiterii, certificatul de membru CMDR fiind eliberat tot cu valabilitate limitată, respectiv cel mult 12 luni de la data emiterii adeverinţei. Acest certificat cu valabilitate limitată se preschimbă cu certificatul de membru, la ce­rerea solicitantului, de către colegiul teritorial emitent, după verificarea îndeplinirii condiţiilor prevăzute de lege, în baza următoarelor documente: • cerere de preschim­bare • copie legalizată a diplomei de medic dentist eliberate de o instituţie de învăţământ superior din România, acreditată conform legii • copie legalizată a certificatului de căsătorie, dacă este cazul • chitanţă privind achitarea taxei de preschimbare a certificatului de membru al CMDR, precum şi dovada achitării la zi a cotizaţiei datorate CMDR.
   Precizări în screeningul cancerului de col. În Monitorul Oficial nr. 715 din 22 octombrie 2012, a fost publicat Ordinul comun al ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 1022/699 din 17 octombrie 2012 privind modi­ficarea şi completarea Normelor metodologice pentru realizarea şi raportarea activităţilor specifice în cadrul subprogramului de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 537/175/2012. Astfel, se fixează obligativitatea, pentru furnizorii de servicii medicale din cadrul subprogramului, de a fi unităţi sanitare cu paturi care au în autorizaţia sanitară de funcţionare cabinete de spe­cialitate în obstetrică-ginecologie şi laborator de analize medicale în domeniul citologiei. Pot funcţiona ca centre de recoltare a materialului celular cervical cabinetele medicale din ambulatoriul de specialitate în care sunt furnizate servicii medicale de către medici de specialitate obstetrică-ginecologie angajaţi ai unităţii sanitare cu paturi care a organizat reţeaua.
   Informaţiile de pe card. Aşa cum menţionam într-un număr anterior, începând cu anul 2013, se doreşte implementarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate. În completarea cadrului legislativ vizat, a fost publicat, în Monitorul Oficial nr. 729 din 29 octombrie 2012, Ordinul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 633 din 14 septembrie 2012 pentru aprobarea structurii informaţiilor înscrise pe cardul naţional de asigurări sociale de sănătate. Această structură este formată din modelul cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, datele înscrise pe acesta (prevăzute în Anexa nr. 1) şi informaţiile scrise pe cipul cardului naţional de asigurări sociale de sănătate (prevăzute în Anexa nr. 2 a ordinului amintit).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe