Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Alt spital desfiinţat

Viața Medicală
Alexandru NEAGU vineri, 13 aprilie 2012
            Produse, materiale şi instalaţii în contact cu apa potabilă. Prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 275/26.03.2012, publicat în Monitorul Oficial nr. 219 din 2 aprilie 2012, a fost aprobată Procedura de reglementare sanitară pentru punerea pe piaţă a produselor, materialelor, substanţelor chimice/ amestecurilor şi echipamentelor utilizate în contact cu apa potabilă. Implementarea acestor proceduri se va realiza de către Ministerul Sănătăţii, prin intermediul direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, domeniul de aplicabilitate referindu-se la instalaţiile fixe publice sau private de aprovizionare cu apă potabilă, pentru care se înfiinţează comisiile pentru produse, materiale, substanţe chimice/amestecuri şi echipamente utilizate în contact cu apa potabilă – organisme de specialitate, fără personalitate juridică, care funcţionează în cadrul centrelor regionale ale Institutului Naţional de Sănătate Publică.
            Persoanele interesate în obţinerea avizului sanitar/notificării înainte de punerea pe piaţă a produselor, materialelor, substanţelor chimice/amestecurilor şi echipamentelor care vin în contact cu apa potabilă trebuie să depună dosarul de produs la Institutul Naţional de Sănătate Publică (centrul regional de sănătate publică), avizul urmând a fi eliberat în termen de maximum 30 de zile lucrătoare de la data depunerii documentaţiei complete. Produsele, substanţele şi instalaţiile astfel notificate sau avizate sanitar se vor afişa pe site-ul INSP.
            Dezinfectanţii utilizaţi pentru tratarea apei potabile, reglementaţi de Hotărârea Guvernului nr. 956/2005 privind plasarea pe piaţă a produselor biocide, cu modificările şi completările ulterioare, sunt exceptaţi de la prevederile prezentei proceduri.
            Desfiinţarea Spitalului Comunal „Dr. Iosif Olariu“ Bozovici, jud. Caraş-Severin. În Monitorul Oficial nr. 215, din 30 martie 2012, a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 226/27.03.2012 privind desfiinţarea Spitalului Comunal „Dr. Iosif Olariu“ Bozovici, unitate sanitară publică cu paturi, cu sediul în comuna Bozovici, str. Tudor Vladimirescu nr. 933, judeţul Caraş-Severin, ca urmare a Hotărârii Consiliului Local al Comunei Bozovici nr. 26/2011 (managementul asistenţei medicale fusese transferat către autoritatea administraţiei publice locale). Componentele bazei materiale ale Spitalului Comunal „Dr. Iosif Olariu“ Bozovici achiziţionate cu finanţare de la bugetul de stat sau cu credite externe garantate de Guvern şi celelalte componente ale bazei materiale, inclusiv stocurile de medicamente, materiale sanitare şi alimente se dau în administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, unitate sanitară publică cu paturi din judeţul Caraş-Severin, care le va prelua prin protocol de predare-preluare, semnat de Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Caraş-Severin, în numele statului, şi de spitalul respectiv, până la 14 aprilie 2012.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.